Backcountry Romania, companie care organizeaza plimbari cu bicicleta electrica prin toata Romania, a atras o finantare europeana de 40.000 de euro. In 2018, Backcountry Romania a facilitat experiente pentru sute de turisti.

Backcountry Romania este prima companie care faciliteaza ture cu E-Bike-ul prin toata Romania din 2016, de pe dealurile Transilvaniei pana la Varful Omu. La finalul lui 2018, compania a atras o finantare europeana de 40.000 de euro pentru a promova in Brasov plimbarile cu bicicleta asistata electric ca alternativa la solutiile clasice de turism.

"Eu am incercat prima oara un E-Bike acum 3 ani. In cateva luni mi-am cumparat unul personal, iar in mai putin de un an am decis sa-mi deschid o afacere in domeniu – atat de impresionanta a fost acea prima experienta. Atat de impresionanta este pentru fiecare persoana care se suie prima oara pe o astfel de bicicleta. De aceea peste 50% dintre ei revin pentru a doua, a treia, a saptea tura", a declarat Lucian Balas, proprietarul companiei.

Bicicletele cu asistenta electrica sunt o solutie activa, sustenabila si ecologica pentru turismul cultural si de agrement. Tehnologia inovatoare de asistenta la pedalare face plimbarea cu aceste biciclete accesibila unui numar foarte mare de persoane care altfel ar considera aceste tururi foarte dificile sau chiar imposibile. Este motivul pentru care in Europa de Vest ponderea acestui tip de biciclete a crescut exponential.

In 2018 Backcountry Romania a facilitat experiente pentru 415 iubitori de munte, amatori cat si impatimiti, conducand plimbari cu E-Bike-ul prin toata tara – Transilvania, Piatra Craiului, Rosia Montana, Bucegi si Vf. Omu, Muntii Semenic, Calimanesti, Viscri. In 2019, acestor trasee consacrate li se vor alatura si cele de oras, odata cu lansarea diviziei E-Bike Tours Brasov, specializata in turismul urban.

Strategia de dezvoltare a...
Citeste si: Strategia de dezvoltare a turismului balnear, pe masa Guvernului

"Cu peste 1.300.000 de turisti anual, consideram ca este o parte importanta a solutiei pentru un turism sustenabil la Brasov. Cresterea acestuia ca destinatie turistica in ultimii ani a dus la aglomeratii de vechicule motorizate si la avansarea fara precedent a Brasovului in topul celor mai poluate orase din Romania”, a declarat Lucian Balas.

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Proiect de pionierat pentru promovarea Tarii Fagarasului