India a inchis, miercuri, noua aeroporturi si numeroase zboruri au fost anulate, iar Pakistan si-a inchis spatiul aerian, in contextul escaladarii tensiunilor in regiunea Kashmirului, scrie presa internationala.

Armata pakistaneza a "doborat", miercuri, doua avioane de vanatoare indiene in spatiul aerian al Pakistanului - unul a cazut in Kashmirul indian, iar celalalt in partea pakistaneza a Kashmirului, scrie Agerpres. Reactia pakistaneza survine la o zi dupa o operatiune a fortelor aeriene indiene in Pakistan, prima dupa razboiul din 1971.

Escaladarea tensiunilor este o consecinta a atentatului sinucigas cu masina capcana comis la 14 februarie si soldat cu cel putin 40 de morti in randul fortelor de securitate indiene in partea Kashmirului controlata de India. Atacul a fost revendicat de Jaish-e-Mohammed, o grupare islamista armata acuzata de New Delhi ca utilizeaza baze de pe teritoriul Pakistanului.

Aviatia indiana a intrat in actiune marti, bombardand o tabara de refugiati despre care New Delhi crede ca ar apartine Jaish-e-Mohammed. Un nou raid aerian a fost efectuat miercuri de aviatia indiana in spatiul aerian pakistanez, antrenand o reactie a armatei Pakistanului, conform Reuters.

India isi inchide aeroporturile. Mai multe zboruri, anulate

India a inchis noua aeroporturi, ca urma a escaladarii tensiunilor din regiunea Kashmir, scrie mirror.co.uk. De asemenea, numeroase zboruri au fost anulate. Turistii care urmeaza sa calatoreasca in India sunt sfatuiti sa contacteze compania aeriana de la care si-au achizitionat biletele de avion. Reprezentantii companiei sunt cei mai in masura sa le spuna daca zborul lor a fost anulat, cand poate fi reprogramat sau daca vor primi despagubiri.

De asemenea, turistii care si-au planificat o vacanta in India in perioada urmatoare, ar trebui sa contacteze agentia de turism pentru a afla cat de sigur este un sejur in Asia, in contextul conflictului militar din regiunea Kashmir.

Pakistanul si-a inchis spatiul aerian, miercuri, a anuntat Autoritatea Aviatiei Civile (CAA), potrivit Agerpres. "Autoritatea Aviatiei Civile a inchis oficial spatiul aerian pana la noi ordine", a transmis institutia pe Twitter.

O sursa apropiata CAA a indicat ca toate companiile aeriene au primit ordin sa-si "suspende operatiunile in Pakistan pana la noi ordine".

Pakistanul "nu vrea sa se indrepte spre un razboi" cu India, a asigurat armata pakistaneza.

"Vrem sa ramanem responsabili, nu dorim o escaladare. Nu vrem sa ne indreptam spre un razboi cu India", a asigurat purtatorul de cuvant al armatei, generalul Asif Ghafoor.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri