Accor, lider mondial in domeniul ospitalitatii augmentate, a anuntat deschiderea primului hotel Swissotel din Romania, in urma semnarii unui contract de management cu partenerul si investitorul local, Business Hotels Investment, companie membra a Niro Investment Group. Cu o investitie de pana la 60 de milioane de euro, noul proiect al Grupului Niro urmeaza sa fie deschis in 2021.

"Sunt bucuros sa va anunt semnarea acordului de management hotelier cu grupul Accor pentru primul Swissotel din Romania. Am luat decizia de a intra in industria hoteliera, cu o afacere noua a grupului Niro, iar pentru asta am lansat doua proiecte noi. In primul rand, un hotel de lux realizat in parteneriat cu Corinthia Hotels, localizat in centrul Capitalei, intr-o cladire emblematica a Bucurestiului. Al doilea proiect, o cladire noua, care in parteneriat cu un operator hotelier puternic sa reprezinte un nou reper in industria hotelurilor din Romania. In faza preliminara, am luat ca reper patru hoteluri de 5 stele, cladiri vechi, care au intre 48 si 20 de ani de exploatare. Avand cele patru hoteluri ca reper am ajuns la concluzia ca trebuie sa ridicam o constructie noua, moderna, cu toate facilitatile necesare pentru un hotel de 5 stele. Este un proiect indraznet, pentru care am reusit sa obtinem autorizatia de a construi cel mai mai inalt hotel din Bucuresti. Ca locatie, am ales o zona importanta pentru capitala. Langa noi se afla centrul Romexpo, un important centru financiar al Capitalei, iar apropierea de aeroport si de centrul Bucurestiului reprezinta un mare avantaj", a declarat Nicolae Dumitru, presedintele Niro Investment Group.

Hotelul pe care Grupul Niro urmeaza sa il deschida se afla in nordul Bucurestiului, in zona Expozitiei. Cu o investitie de pana la 60 de milioane de euro, noul proiect va fi deschis in 2021 si va fi cel mai inalt hotel din Bucuresti. Nicoale Dumitru a precizat ca isi doreste ca hotelul Swissotel sa reprezinte "un capitol nou in industria hoteliera din Romania".

"Asocierea cu Accor, prin lantul Swissotel, este o decizie inteleapta, de care suntem mandri. Ne dorim o relatie de parteneriat echilibrat intre Niro si Accor. Alaturi de Accor, am inclus Bucurestiul pe lista metropolelor asupra carora Swissotel si-a pus amprenta de-a lungul timpului", a spus presedintele Niro Investment Group.

La cei 85 de metri, Swissotel va fi nu doar cel mai inalt hotel din Bucuresti, dar si una dintre cele mai inalte cladiri din oras. "Cladirea va avea o suprafata totala de aproape 30.000 de metri patrati, desfasurata pe 27 de niveluri. Hotelul va avea 224 de camere, dintre care 21 de apartamente, o sala de conferinte cu o capacitate de 455 de persoane, un centru spa cu piscina si facilitati de fitness si doua restaurante, dintre care unul amplasat pe terasa cladirii", a declarat Ana Portnoi, Director General, Business Hotels Investments.

Lucrarile la hotel au inceput in noiembrie 2018, la scurta vreme dupa obtinerea autorizatiei de constructie, in luna iulie. Proiectul Grupului Niro va oferi orasului noi facilitati, locuri de munca si un flux de turisti si oameni de afaceri din afara Bucurestiului.

"De 25 de ani, compania noastra, in calitate de investitor si dezvoltator imobiliar, lanseaza proiecte de afaceri importante, adesea de tip pionierat. Este o perioda extraordinara in dezvoltarea Niro Investment Group si suntem onorati sa fim parteneri cu un important brand de lux, asa cum este Swissotel", a mai precizat Nicolae Dumitru.

Anuntul privind partneriatul Grupului Niro cu Accor si demararea lucrarilor la primul hotel Swissotel din Romania a fost facut in prezenta primarului Sectorului 1, Daniel Tudorache. "Sectorul 1 este un loc care atrage ca un magnet investitorii. Acesta este si motivul pentru care bugetul Sectorului 1 este considerabil, fiind al doilea buget, dupa cel al Primariei Capitalei", a spus edilul.

Romania, o piata cu un potential urias in industria hoteliera

La randul sau, Frank Reul, Head of Development al Accor pentru Europa de Est, a mentionat ca Romania este o piata cu potential imens de dezvoltare, in care exista o cerere interna pentru servicii de ospitalitate atat din partea romanilor instariti, cat si din partea turistilor straini care viziteaza Romania.

"Romania este o piata foarte atractiva, cu o dezvoltare rapida, cu potential imens si randamente foarte bune. Suntem onorati ca Niro Investment Group a ales Swissotel si Accor pentru gestionarea acestui proiect hotelier ambitios. Suntem siguri ca Swissotel Bucharest va stabili noi standarde in industria hoteliera din Romania", a declarat Frank Reul.

Potrivit reprezentantilor Accor, Romania are un potential urias in industria hoteliera, iar parteneriatul cu Grupul Niro este important nu doar pentru companie, dar si pentru piata hoteliera din Bucuresti.

"Acest parteneriat este foarte important pentru Accor, dar este si mai important pentru piata hoteliera bucuresteana, pentru ca aduce o schimbare foarte mare atat prin standardele de calitate ale Swissotel, cat si prin faptul ca va oferi Bucurestiului un reper pentru viitor. Romania are un potential urias in a dezvolta industria hoteliera. Parteneriatul cu Niro reprezinta pentru Accor consolidarea pozitiei de lider pe piata din Romania, dar nu numai. Dinamica de astazi, precum si cea din viitor, ne incurajeaza sa investim, astfel ca in doi ani aceasta piata va depasi 20 de hoteluri, dintre care 12 in Bucuresti, ceea ce demonstraza ca Romania este pregatita sa faca urmatorul pas catre o industrie hoteliera performanta si calitativa", a Catalina Toma, Development Manager SEE Accor.

Constructorul hotelului Swissotel este PORR Construct, iar proiectarea a fost realizata de Arhitect Service. Consultanta de business in cadrul tranzactiei a fost oferita proprietarului de catre compania Beaufort Global, una dintre cele mai mari firme de investitii, dezvoltare si administrare de active.

Citeste si:

    Niro Investment Group este un grup romanesc cu capital integral privat, care actioneaza ca dezvoltator de afaceri, investitor, antreprenor general si manager de infrastructura. Grupul are un portofoliu de proiecte dezvoltate care totalizeaza o suprafata de 500.000 de metri patrati construiti, cu o valoare de peste 400.000.000 de euro.

    Abonează-te pe

    Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

    Despre autor
    Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

    Te-ar putea interesa și:



    Mai multe articole din secțiunea Turism »



    Setari Cookie-uri