Ministrul Turismului, Bogdan Trif, aflat marti intr-o vizita de lucru in judetul Prahova, a cerut autoritatilor locale sa vina cu proiecte de investitii pentru dezvoltarea infrastructurii turistice, aratand ca documentatia pentru obtinerea finantarii acestora a fost simplificata.

In cadrul intalnirii avute cu conducerea Consiliului Judetean Prahova, cu parlamentarii prahoveni si cu primarii din judet au fost prezentate informatii legate de modalitatea de a include noi proiecte in Masterplanul de investitii al Ministerului Turismului, precum si despre pasii ce trebuie urmati pentru ca localitatile sa devina statiuni turistice.

"Suntem constienti de nevoia de investitii in infrastructura turistica, am cerut bani de la buget special pentru acest lucru. E nevoie ca autoritatile locale sa vina cu proiecte de dezvoltare. De aceea, ma bucur sa constat ca am gasit in Consiliul Judetean Prahova un partener in misiunea de a stimula sectorul turistic. Judetul are statiuni consacrate si extrem de cautate de romani, cu toate acestea, trebuie sa ne concentram atentia si asupra unor alternative care sa evite supraaglomerarea unor statiuni", a declarat Bogdan Trif, potrivit unui comunicat de presa transmis de Ministerul Turismului.

Bogdan Trif a mai spus ca masurile luate de actualul Executiv s-au dovedit a fi "cel mai important sprijin pe care l-a primit industria de la Revolutie incoace", enumerand printre acestea scaderea TVA la 5% pentru turism si acordarea voucherelor de vacanta.

In cursul zilei, ministrul Turismului a vizitat salina Slanic Prahova si Crama Vinalia din conacul Ceptura.

Ministerul Turismului...
Citeste si: Ministerul Turismului redeschide 10 birouri de promovare externa

"Slanic Prahova este unica in lume, am vizitat-o astazi cu interes si cu speranta ca potentialul aerului curat de acolo va fi valorificat prin investitii care sa duca la cresterea numarului de turisti. Deja au fost peste 225 de mii de turisti anul trecut. Trebuie sa recunoastem, Prahova este un etalon in domeniului vinului romanesc. Crama unde am fost astazi este un exemplu elocvent de cum poti prospera in domeniu si cu ajutorul turismului si cu siguranta va figura in Drumul Vinului National, proiect pe care il avem in desfasurare la minister", a afirmat ministrul Turismului.

Sursa foto: Ministerul Turismului

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Investitii de peste 100 de MIL. lei in partia de schi de la Voineasa