11 Aprilie 2019

Ministerul Turismului a finalizat finantarea investitiei necesare dezvoltarii domeniului schiabil de la Voineasa



Ministerul Turismului a initiat procedurile pentru plata ultimei transe necesare proiectului, in valoare de 1,075 milioane de lei. Pentru proiectul privind dezvoltarea infrastructurii de agrement in statiunea Voineasa, Ministerul a platit in total 106 milioane de lei.

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a inspectat stadiul proiectului privind dezvoltarea infrastructurii de agrement in statiunea Voineasa, judetul Valcea, prilej cu care a anuntat si plata ultimei transe necesare finalizarii acestuia.

"Din acest moment, Ministerul s-a achitat de orice obligatie financiara, este randul autoritatilor locale sa finalizeze constructiile in asa fel incat Voineasa sa devina ceea ce am sperat cu totii, un domeniu schiabil de care sa se bucure turistii, in conditii de siguranta si confort. Am deblocat un proiect inceput in urma cu 10 ani, este o investitie mult prea importanta pentru a o lasa in acelasi stadiu in care am gasit-o, pierduta printre responsabilitati aruncate de la unii la altii. Important este ca din sezonul viitor turistii vor avea la dispozitie o partie moderna, cu tot confortul de rigoare, de la parcare, la tot felul de activitati de agrement”, a declarat ministrul Turismului, la Voineasa.

In acelasi timp, Bogdan Trif a avut o intalnire si cu autoritatile locale din judetul Valcea pe tema investitiilor in infrastructura turistica. Judetul Valcea are mai multe proiecte incluse in Masterplanul Investitiilor in turism care vizeaza, printre altele, dezvoltarea facilitatilor balneare din orasul Baile Olanesti, constructia unui parc de agrement in zona captarii izvoarelor din Calimanesti, amenajarea unui camping in Horezu si un parc de aventura in statiunea Voineasa. Cu aceasta ocazie, ministrul turismului, Bogdan Trif, a cerut autoritatilor locale sa faca demersurile necesare pentru depunerea documentatiei necesare obtinerii fondurilor de la minister, in conditiile in care a simplificat, in cursul anului trecut, conditiile de accesare a finantarilor, prin reducerea documentatiei necesare doar la nivel de studiu de fezabilitate.

Citeste si: Romania, tot mai atractiva pentru turistii straini. Din ce tari provin



Citeste si