80 de hoteluri din totalul celor peste 300 existente pe litoral vor fi deschise de Paste si de 1 Mai. Statiunile cele mai cautate sunt Mamaia, Vama Veche si Eforie Nord. Fata de 1 Mai 2018, numarul turistilor prezenti anul acesta pe litoral va fi cu 25% mai mare.

"Anul trecut, clientii care n-au mai putut ajunge la mare, de Paste, nu au ramas acasa si au plecat fie prin tara, la pensiuni, fie in strainatate, si asa se explica acea scadere de 1 Mai, pentru ca cei mai multi romani aleg, la inceputul sezonului, sa mearga undeva in vacanta fie de Paste, fie de 1 Mai si aloca un singur buget pentru asta. Anul acesta, insa, cand cele doua minivacante - Pastele si 1 Mai - sunt despartite de doar cateva zile, vin pe litoral cu cel putin 25% mai multi turisti decat de 1 Mai anul trecut, potrivit evolutiei rezervarilor", a declarat Ionut Nedea, CEO Litoralulromanesc.ro.

Cum majoritatea evenimentelor organizate pe litoral in aceasta perioada vor fi de Paste, si turistii se vor concentra pe aceasta perioada. Astfel, 70% dintre cei care ajung pe litoral vin in perioada 26-29 aprilie, adica de vineri pana luni. Restul ajung fie dupa Paste, in intervalul 29 aprilie - 2 mai, fie raman din 26 aprilie pana pe 2 mai. "Comparativ cu anii trecuti, in acest an se remarca destul de multe sejururi vandute de 5-7 zile, ceea ce inseamna o vacanta in toata regula in aceasta perioada", a mai spus Ionut Nedea.

Din datele Litoralulromanesc.ro, din totalul celor peste 300 de hoteluri existente pe Litoral, doar 80 vor fi deschise in aceasta perioada. Cea mai aglomerata statiune va fi Mamaia, urmata de Vama Veche, unde structurile de cazare vor avea un grad de ocupare apropiat de 100%. Urmeaza Eforie Nord, iar la polul opus se situeaza Saturn. Pentru intreg litoralul romanesc, gradul mediu de ocupare al hotelurilor deschise in aceasta perioada va fi de aproximativ 70%.

Cazare de 600 de lei/zi in Mamaia

Din ce in ce mai multe rezervari vin din strainatate si au ajuns sa ocupe in jur de 7% din total, chiar daca majoritatea acestora sunt facute de romanii care lucreaza peste granite. Cu toate acestea, evenimentele organizate pe litoral, distractia din cluburi si preturile de cazare si masa foarte mici in comparatie cu alte destinatii atrag si straini, in special din Marea Britanie, Spania, Italia sau Israel.

Majoritatea vacantelor pentru aceasta perioada se vand in luna aprilie, insa rezervarile au inceput din ianuarie. Un sejur in aceasta perioada costa de la 63 lei/camera/zi in statiunea Eforie Sud si ajunge pana la 600 lei/camera/zi in Mamaia, dar preturile medii de cazare in statiunea Mamaia, nu depasesc 180 lei/camera/zi.

Litoralulromanesc.ro a inregistrat in 2018 un volum de vanzari de 23 milioane de euro (la Ministerul Finantelor este raportat doar comisionul de 13 milioane de lei, asa cum se intampla in cazul multor agentii de turism), iar prin intermediul agentiei au ajuns anul trecut in statiunile romanesti de la Marea Neagra peste 150.000 de turisti.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri