Paralela 45 a luat act de comunicatul de presa si de declaratiile presedintelui Autoritatii Electorale din data de 17 mai, prin care se anunta ca a fost sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie cu privire la legalitatea loteriei publicitare “Mergi la vot, mergi in vacanta”.

Marti, 21 mai, la trei zile distanta dupa pozitia oficiala, AEP a decis sa inceapa si efectuarea unui control la Paralela 45 printr-o notificare antedatata din 20 mai. Prin notificarea transmisa catre Paralela 45 de catre AEP, prin Departamentul de Control al Finantarii Partidelor Politice si a Campaniilor Electorale, se controleaza aspectele legale ale campaniei si se cer nenumarate documente, in termen de 48 de ore, in incercarea de a motiva decizia anterioara de sesizarea a Parchetului.

"Consideram abuziv si cel putin ciudat acest demers tardiv al AEP, in conditiiile in care campania noastra nu reprezinta altceva decat un indemn civic de participare a cetatenilor la votul pentru alegerile europarlamentare din 26 mai si nu are nicio legatura cu partidele politice. Campania nu sprijina un partid ori un candidat, situatie care ar fi sanctionata de lege. Asa cum se poate observa in spatiul virtual ori in mass media, demersul Paralela 45 este preluat si in alte industrii care au decis sa incurajeze spiritul civic: Humanitas, Awake Festival, Lamonza si multe alte branduri de renume", a transmis Paralela 45, intr-un comunicat de presa.

Regulamentul loteriei publicitare “Mergi la vot, mergi in vacanta” este public pe pagina de internet dedicata concursului si pe pagina de Facebook a Paralela 45 si a fost accesat de peste 60.000 de persoane care s-au inscris, voluntar, in aceasta promotie.

"Pana si vicepresedintele AEP, prin punctele de vedere exprimate public, se dezice de pozitia presedintelui AEP, considerand ca “ca simplu cetatean si total in nume propriu as zice ca e cam pripita sesizarea AEP. Nu prea se vede indemnul la vot catre un anumit actor politic sau indemnul la retinerea de a vota un actor politic" ", se arata in documentul citat.

Ambasadorul Marii Britanii,...
Citeste si: Marea Britanie felicita Romania pentru condamnarea lui Dragnea

”Observ ca toata lumea, intr-o forma sau alta, incurajeaza mersul la vot, exista diverse clipuri, diverse postari sau campanii, unele neutre, altele partinitoare. Noi nu conditionam pe nimeni, ci facem o campanie de responsabilizare civica indemnand oamenii sa isi exercite dreptul legal de a vota. Se pare ca Romania, in acest moment, este o tara a controalelor si a amenzilor", a transmis Alin Burcea, CEO Paralela 45.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Vacanta in Grecia: romanii aloca un buget de cel putin 800 de euro