Guvernul a aprobat schema de ajutor de minimis pentru modernizarea si dezvoltarea statiunilor balneare. Prin acest program, Executivul acorda fiecarui beneficiar o alocare financiara nerambursabila de maximum 200.000 de euro, reprezentand maximum 50% din valoarea cheltuielilor eligibile, exclusiv TVA, aferente proiectului.

"A fost adoptata o hotarare de Guvern prin care a fost instituita schema de ajutor de minimis pentru modernizarea si dezvoltarea statiunilor balneare. Acest act normativ vizeaza implementarea unor solutii terapeutice inovatoare pentru un spectru larg de afectiuni, incurajarea operatorilor economici de a investi in unitatile medico-balneare si de recuperare, crearea sau modernizarea infrastructurilor conexe de utilizare publica, crearea de noi locuri de munca, profesionalizarea si calificarea personalului ce activeaza in domeniu. Bugetul anual maxim al acestei scheme de minimis este reprezentat de echivalentul in lei a 130 de milioane de euro, bugetul alocat pentru anul 2019 este de 400 de milioane de lei credite de angajament si 80 de milioane credite bugetare pentru realizarea de plati in baza angajamentelor legale emise. Schema de ajutor va fi valabila pentru incheierea angajamentelor legale pana la 31 decembrie 2020, cu posibilitatea prelungirii pana in anul 2022, cu respectarea prevederilor nationale si europene in domeniul ajutorului de stat", adeclarat purtatorul de cuvant al Executivului, Nelu Barbu, potrivit Agerpres.

El a adaugat ca prin acest program se poate acorda fiecarui beneficiar o alocare financiara nerambursabila de maximum 200.000 de euro, reprezentand maximum 50% din valoarea cheltuielilor eligibile, exclusiv TVA, aferente proiectului.

"Cateva din cheltuielile eligibile sunt cheltuieli cu lucrarile de constructii, extindere si reabilitare de capacitati turistice, de alimentatie publica si cazare, cheltuieli cu constructia, extinderea si reabilitarea obiectivelor de sanatate, culturale, sportive si de agrement din statiunile balneare, achizitia de echipamente, mobilier si aparatura medicala specifice tratamentelor balneare, constructia, extinderea si reabilitarea de centre de informare turistica si dotarea acestora", a mentionat Nelu Barbu.

Citeste si: Guvernul a adoptat Strategia de dezvoltare si promovare a ecoturismului. Ce solutii propune

Guvernul a adoptat strategia...
Citeste si: Min.Turism dezvolta ecoturismul. Mediul privat reclama lipsa de dialog

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Turismul romanesc a generat cresteri substantiale in economie