Trenurile Soarelui reintra in circulatie la sfarsitul saptamanii, iar peste 40 de garnituri vor asigura zilnic, timp de aproape trei luni, legaturi directe din toata tara cu statiunile de la Marea Neagra si Delta Dunarii.

"CFR Calatori informeaza ca, incepand cu data de 14/15 iunie 2019, va lansa programul estival de transport Trenurile Soarelui. Timp de aproape trei luni, pana la data de 8/9 septembrie, peste 40 de trenuri vor asigura zilnic legaturi directe din toata tara cu statiunile de la Marea Neagra si Delta Dunarii", potrivit unui comunicat emis de companie.

Pentru ca toate regiunile tarii sa poata fi conectate cu destinatiile de vacanta cele mai cautate in perioada verii, 22 trenuri directe (11 tur/11 retur) si ramurile aferente care pornesc din principalele orase vor avea ca destinatie Constanta/Mangalia si retur (sase dintre acestea - 3 tur/3 retur - nu vor tranzita Bucurestiul), iar 32 de trenuri (16 tur/16 retur) vor asigura legatura Capitalei cu litoralul si retur, 14 din ele (7 tur/7 retur) ajungand pana la Mangalia si retur, restul oprindu-se la Constanta.

Durata de parcurs intre Bucuresti si Constanta, pentru trenurile IR fara oprire, este de 1 ora si 58 de minute.

"Intre Constanta si Mangalia vor exista legaturi frecvente cu trenul, fiind astfel deservite toate statiunile de pe litoral. Trenurile InterRegio sunt dotate cu instalatii de climatizare, iar trenurile de lung parcurs au in compunere vagoane de dormit si cuseta", precizeaza CFR Calatori.

De asemenea, doua trenuri directe (1 tur/1 retur) vor asigura zilnic legatura Bucuresti Nord - Tulcea Oras si retur, pentru a facilita accesul turistilor la Delta Dunarii. De asemenea, in fiecare zi, patru trenuri (doua tur/doua retur) vor continua sa circule intre Medgidia si Tulcea.

"Pentru serviciile cuprinse in programul special estival sunt valabile toate facilitatile de calatorie acordate prin legi sau hotarari de guvern in vigoare. Tariful pentru o calatorie Bucuresti - Constanta, fara nicio oferta comerciala, este 59,6 lei la tren IR, clasa a 2-a. Daca se achizitioneaza un bilet dus-intors, calatorul beneficiaza deja de 10% reducere, iar daca biletul este achizitionat online se mai adauga o reducere de 5%. De asemenea, pentru cumpararea biletelor cu cel putin 21 de zile in avans, reducerea este de 25% din tariful de transport. Cu oferta Minigrup 2-5, reducerile acordate sunt de pana la 30% daca achizitionarea se face online", sustine CFR Calatori.

In plus, persoanele cu dizabilitati motorii au posibilitatea de a se deplasa mai usor cu trenul spre si dinspre litoral, beneficiind din partea CFR Calatori de servicii gratuite de asistenta (rezervarea locurilor speciale, insotire in incinta statiei, asistenta la urcare/coborare in/din tren si asistenta la bordul trenului). Pentru a beneficia de aceste servicii, pasagerii trebuie sa completeze, cu minimum 48 ore inainte de plecare, un formular care este disponibil online si la casele de bilete, pentru trenuri care au plecari/sosiri din/in marile gari.

Sursa foto: Denis Belitsky / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri