Plaja Lacului Ghioroc, supranumita "Litoralul Vestului", a fost neincapatoare in acest sfarsit de saptamana. Mii de turisti, atat din Romania cat si din Ungaria au luat cu asalt locul de agrement. In ultimii ani, administratia locala a investit cateva milioane de lei pentru a reamenaja locatia, in care se gasesc si zeci de palmieri.

Vezi mai jos video cu "Litoralul Vestului"

Mii de turisti din tot vestul tarii, dar si din Ungaria, au venit, duminica, pe plaja Lacului Ghioroc, situata la 25 de kilometri de municipiul Arad si supranumita "Litoralul Vestului", dupa ce administratia locala a investit in ultimii ani cateva milioane de lei pentru a reamenaja locul de agrement, in care se gasesc si zeci de palmieri.

Duminica, plaja a fost cea mai aglomerata de la inceputul acestui sezon, iar parcarea amenajata cu 600 de locuri a fost complet ocupata, astfel ca alte cateva sute de masini au fost parcate pe marginea drumului. Jumatate dintre masini au avut numere straine de judetul Arad, mai ales din Timis, Bihor, Hunedoara si Satu Mare, iar reprezentantii Primariei Ghioroc confirma ca in acest sezon foarte multi dintre vizitatori sunt din alte judete, dar si din Ungaria, scrie Agerpres.

Plaja a fost neincapatoare inca de dimineata, iar terasele au fost pline in permanenta. Turistii spun ca au aflat despre acest loc din recomandarile prietenilor sau de pe internet.

"Atmosfera este exact ca la mare, atat doar ca avem un lac. Nisipul este fin si curat, apa este calda, am ales foarte bine venind aici cu familia. Copiii au si loc de joaca", a spus o doamna din Salonta, Bihor.

Un turist din Timisoara spune ca a venit pentru al doilea an si a inchiriat o casuta in camping pentru a sta in minivacanta de Rusalii.

"De la Timisoara pana aici facem mai putin de o ora, dar am ales sa stam totusi in camping, pentru ca seara atmosfera este foarte faina, ca la Vama Veche, cu muzica pe plaja si lumini colorate. Este al doilea an in care am venit la Ghioroc, dar acum observam multe imbunatatiri", a spus barbatul.

Primarul comunei Ghioroc, Corneliu Popi-Morodan, a declarat pentru AGERPRES ca investitiile din ultimii ani se apropie de cinci milioane de lei, banii fiind alocati atat de la bugetul local, cat si de la Consiliul Judetean.

"Am realizat un camping cu 14 apartamente de inchiriat, care a fost finalizat anul trecut, dar deja am inceput construirea altor cinci casute, cu zece apartamente si 20 de locuri de cazare. Noile investitii sunt in parteneriat cu Consiliul Judetean, in cadrul unui proiect prin care incercam sa obtinem statutul de statiune de interes local", a spus primarul.

Lacul Ghioroc are o suprafata de peste 10 hectare si o adancime maxima de aproximativ 15 metri, insa in zona plajei sunt instalate balize de delimitare a locului in care scaldatul este posibil fara risc de inec.

Plaja este amenajata cu nisip fin, palmieri, umbrele, baldachine, terase, tobogane de apa, locuri de joaca pentru copii si un camping. Accesul este liber, dar soferii trebuie sa plateasca o taxa de parcare de 10 lei pe zi, bani pe care administratia locala ii foloseste pentru a intretine zona de agrement.

In sezonul estival trecut, peste 100.000 de vizitatori au fost pe "Litoralul Vestului", iar administratia comunei Ghioroc estimeaza ca in acest sezon, care se va incheia in 15 septembrie, vor fi cu cel putin 25 la suta mai multi turisti.

Sursa foto: Facebook / Lacul Ghioroc

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri