Dupa mai bine de un deceniu de pierderi, TAROM, compania aeriana de stat, nu este deloc intr-o forma buna, potrivit unui raport intocmit de un auditor independent si adoptat pe 31 mai de Consiliul de Administratie al companiei.

“Societatea inregistreaza la data de 31 decembrie 2018, pierderi cumulate in suma de 3.019 milioane lei (adica 3,019 miliarde lei, n.r) din care pierderea exercitiului curent este de 182,8 milioane lei. Aceste elemente prezinta indicii cu privire la riscuri semnificativ privind capacitatea Societatii de a genera resurse suficiente necesare continuarii activitatii in perioadele urmatoare”, scrie in raportul citat, consultat de G4Media.ro.

La finalul anului trecut, compania aeriana de stat avea 1.910 angajati, scrie G4Media.ro.

Ultimul an cu profit pentru compania aeriana, la care statul roman prin Ministerul Transporturilor detine 97,22% din actiuni, a fost 2007.

Pe 11 martie Ministerul Transporturilor si-a confirmat angajamentul sau in sustinerea procesului de restructurare a TAROM ce “vizeaza restructurarea operationala si de flota pentru obtinerea ajutorului de stat in viitorul apropiat” necesar achizitiei de aeronave noi si continuarea activitatii.

Din raport reiese ca Ministerul Transporturilor a acordat anul trecut, dar si in 2017, o mana de ajutor operatorului aerian si “a alocat sume de la bugetul statului pentru plata dobanzilor aferente contractelor de imprumut pentru achizitia de aeronave detinute de companie, respectiv suma de 2.517.160 lei in cursul anului 2018 si suma de 4.843.233 lei in cursul anului 2017”.

Citeste si:
Incident la Otopeni: Explozie la anvelopele unei aeronave TAROM
Incident la Otopeni: Explozie...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Razvan Cuc: Cu pile, amante, nepoate nu poti sa generezi plusvaloare