Luna iulie vine cu scumpiri in ceea ce priveste preturile la cazare pe litoralul romanesc al Marii Negre, care pot creste cu procente cuprinse intre 10% si 20%. Tarifele nu se vor schimba pentru sejururile contractate prin agentiile de turism, scrie Mediafax.

"Este vorba strict de pretul de la receptie, pe care fiecare agent economic il poate schimba dupa cum doreste, in functie de diversi factori, cum ar fi cererea din partea turistilor sau situatia meteorologica. Dar vorbim despre un numar de locuri extrem de mic. Marea majoritatea a hotelierilor a vandut deja camerele. Cred ca, pentru iulie, vorbim de un procent de ocupare de 100% pe litoral", au declarat reprezentantii Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc.

De la 1 iulie, cele mai mici tarife de pe litoral vor fi intalnite in Saturn, iar cele mai mari in Mamaia. Astfel, pentru hotelurile de patru si cinci stele din statiunea Mamaia, pretul pe noapte al unei camere va porni de la 1.000 de lei si poate creste pana la 1.200, 1.300 de lei, in functie de oferta. Tarifele pentru cazarea la un hotel de doua stele vor fi cuprinse intre 150 si 200 de lei pe noapte, iar la unul de trei stele, intre 250 si 350 de lei, pe noapte.

In Eforie, la un hotel de doua stele, pretul unei camere va fi cuprins intre 120 si 180 de lei pe noapte, in timp ce la Costinesti, Vama Veche sau 2 Mai, preturile vor fi in jur de 80-100 de lei la un hotel sau o pensiune.

Hotelierii vor mai majora cu cateva procente tarifele la cazare in perioada 15 - 20 iulie, cand se intra in perioada de varf de sezon.

Citeste si:
Romania, cea mai mare crestere a turismului de iarna din UE
Romania, cautata de iubitorii...

Citeste si: Aproape jumatate dintre romani isi petrec concediul de vara in tara. Ce optiuni au?

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cati bucatari si cofetari mai pregateste scoala romaneasca