Ministerul Afacerilor Externe a emis marti o alerta de calatorie pentru Republica Elena, si Croatia, unde exista risc de incendii de vegetatie, dar si pentru Serbia, unde exista avertizari de canicula, scrie Agerpres.

MAE informeaza cetatenii romani care se afla sau doresc sa calatoreasca in Republica Elena ca exista in continuare un risc ridicat de incendii de padure (grad 4, pe o scara de la 1 la 5), pe fondul temperaturilor ridicate si a intensificarii vantului, pentru urmatoarele regiuni: Peninsula Attica, Viotia, Korinthia, Achaia, Ileia, Messinia, Lakonia, Argolida, Insula Skyros, Insula Lesvos, Insula Chios.

Pentru Republica Croatia, MAE informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau calatoresc catre aceasta destinatie ca autoritatile locale atrag atentia asupra existentei unui risc de incendii de vegetatie pentru zona de coasta a tarii, in regiunile Istria, Primorje si Dalmatia.

Totodata, MAE informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau doresc sa calatoreasca in Republica Serbia ca, in conformitate cu datele transmise de autoritatile locale, au fost emise coduri portocaliu si rosu de canicula.

Pentru ziua de 2 iulie a fost emis cod rosu pentru regiunile Pomoravlje, Serbia de Est si de Sud-Est, Kosovo si Metohija, fiind prognozate temperaturi mai mari de 38 de grade Celsius.

Citeste si:
O noua avertizare de vreme rea pentru Grecia. Zonele afectate
O noua avertizare de furtuni...

Pentru celelalte regiuni se mentine codul portocaliu. Autoritatile sarbe avertizeaza cu privire la disconfortul termic, precum si la posibilitatea existentei unor disfunctionalitati in reteaua electrica si la riscul aparitiei de incendii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Principalele evenimente care au marcat lumea in anul 2015