Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc: Aproape 100.000 de turisti pe litoralul romanesc in acest weekend

Numarul de turisti prognozat pentru acest weekend este de aproximativ 80.000 de turisti in unitati clasificate, si cel putin 20.000 de vizitatori in unitati neclasificate, potrivit reprezentantilor Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR), scrie Agerpres.

"Incepand din aceasta saptamana, turistii incep sa soseasca pe litoral in numar din ce in ce mai mare. Litoralul incepe treptat sa se umple, diferentiat pe statiuni, astfel ca pentru acest weekend in Mamaia asteptam un grad de ocupare de 75%, Eforie Nord 80%, iar in statiunile din sudul litoralului in jur de 70%", se arata in comunicatul FPTR.

Statiunile Navodari, Costinesti si Vama Veche sunt asaltate in perioada weekend-ului de vizitatori, dar turistii declarati in structuri clasificate se mentin in jurul a 70-80%. Aceste date provin de la unitatile clasificate al caror numar este egalat sau depasit in aceste statiuni de numarul unitatilor nedeclarate, sustin reprezentantii Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc.

Aceste date sunt aproximative si au fost obtinute pe baza estimarilor furnizate de membrii FPTR si a sondajului aplicat unui numar semnificativ de operatori din turism.

Citeste si:
Reduceri mari la vacanțe în Grecia. Cât costă un sejur la un hotel...
Reduceri mari la vacanțe în...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...
Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri