Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla sau doresc sa calatoreasca in Republica Elena ca autoritatile responsabile au avertizat asupra riscului contractarii virusului West Nile pentru perioada de vara, potrivit Agerpres.

"Pana in prezent au fost raportate un numar de 25 de cazuri, dintre care doua persoane au decedat. Se recomanda sa se foloseasca imbracaminte care sa acopere cea mai mare parte a corpului si, de asemenea, sa foloseasca repelente si spray atat pentru corp, cat si pentru mediul inconjurator", se precizeaza intr-un comunicat al MAE transmis, duminica.

Conform aceleiasi surse, regiunile afectate pana in prezent sunt Katerini, Topeiros Xanthi, Nestos Kavala, Larisa, Sofades Kaditsas, East Attica si Spata.

Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numarul de telefon al Ambasadei Romaniei la Atena, +302106728879, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCR) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta.

De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie cu caracter de urgenta au la dispozitie si telefonul de permanenta al Ambasadei Romaniei in Republica Elena +306978996222 si cel al Consulatului General al Romaniei la Salonic +306906479076.

Citeste si:
Romania a indeplinit un singur obiectiv din Strategia Competitivitatii
Strategia Nationala de...

MAE recomanda consultarea paginilor de internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.mae.ro si reaminteste faptul ca cetatenii romani care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia "Calatoreste in siguranta" (http://www.mae.ro/app_cs), care ofera informatii si sfaturi de calatorie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Tunisia, turism in crestere, in ciuda lipsei de securitate