Compania hoteliera Orbis a obtinut venituri consolidate de 155,3 milioane de euro in prima jumatate din 2019, in crestere cu 4,8% fata de acelasi interval din anul trecut.

"2019 va fi un an fundamental pentru Orbis. In urma unor analize complexe, Compania a decis sa imparta afacerea in doua linii separate: active de tip light si active imobiliare, ceea ce a fost un pas natural in strategia de dezvoltare a grupurilor hoteliere internationale. Argumentele acestei separari au fost dezvoltarea rapida a componentei de active de tip light (deja aproape 50% din retea) si diferentele dintre modelele de afaceri ale Orbis, respective Accor (partenerul nostru strategic). Prin separarea celor doua modele de afaceri, Orbis va putea sa valorizeze activele de tip light, printr-o cedare catre Accor, si sa isi concentreze toata atentia asupra activitatii sale principale - activele imobiliare. Odata incheiat acest proces, Orbis, cu 73 de hoteluri proprietate exclusiva, va fi gata sa inceapa o perioada de crestere. Intrucat Accor si-a anuntat intentia de a vinde intreaga participatie la Orbis, credem cu tarie ca noii nostri actionari vor impartasi noua strategie", a declarat Gilles Clavie, President & CEO al Orbis.

Performanta din prima jumatate a anului 2019 evidentiaza eficacitatea strategiei Orbis. Veniturile consolidate din prima jumatate a anului 2019 au constituit 155,3 milioane de euro, in crestere cu 4,8%. EBITDA al grupului s-a ridicat la 51 de milioane de euro, cu o crestere de 19,3%.

In prima jumatate a anului 2019, Compania a deschis 3 noi hoteluri, respectiv Bachleda Luxury Hotel Krakow MGallery By Sofitel (64 de camere); Mercure Sibiu Airport din Romania (85 de camere), ambele in baza unor acorduri de franciza, si ibis Tallinn (190 camere), printr-un contract de management, intrand astfel intr-o noua tara, Estonia.

In aceeasi perioada, echipa Orbis a semnat 12 noi acorduri de parteneriat pentru active usoare, care ar adauga portofoliului existent aproape 1.600 de camere noi, in hoteluri care vor fi deschise in perioada 2020-2022. Noile contracte au consolidat planul de dezvoltare, care ramane solid, cu un total de 49 de hoteluri (adica peste 6.800 de camere).

Citeste si:
Accor si Orbis Group deschid 10 hoteluri pana in 2022
Accor si Orbis Group deschid...

In prima jumatate a anului 2019 a inceput constructia noului proiect de dezvoltare - ibis Styles Szczecin (161 camere). In aceasta perioada, compania a modernizat Mercure Budapest Buda si Korona, a finalizat renovarea Sofitel Warsaw Victoria si ibis & Novotel Poznan Center. Totalul cheltuielilor de tip Capex s-a ridicat la 19 milioane de euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Orbis isi consolideaza parteneriatul strategic cu Accor