Tulcea si Delta Dunarii continua sa fie in preferintele turistilor romani si straini

Judetul Tulcea - Delta Dunarii continua sa fie in preferintele turistilor romani si straini. In primele sase luni din 2019, 55.620 de turisti au vizitat zona, in crestere fata de anul anterior.

Asociatia de Management al Destinatiei Turistice Delta Dunarii a continuat si anul acesta activitatea care a facut posibila, in 2018, o crestere record a numarului de turisti in Delta Dunarii si in judetul Tulcea. AMDTDD a contribuit activ la dezvoltarea si promovarea destinatiei turistice Delta Dunarii si a judetului Tulcea, urmarind in mod prioritar, crearea si promovarea unui produs turistic integrat, bazat pe elemente de multiculturalitate, traditii, mestesuguri, gastronomie locala si biodiversitate, si implicit consolidarea platformei de parteneriat public - privat.

Unul dintre principalele obiective ale Asociatiei de Management al Destinatiei Turistice Delta Dunarii consta in dezvoltarea si promovarea unui turism responsabil, turism lent, de vizitare, practicat de turisti educati, care stiu pentru ce aleg Delta Dunarii.

Destinatia turistica reprezentata de judetul Tulcea, vine in completarea armonioasa a frumusetii si unicitatii Deltei Dunarii, la care se adauga drumul cetatilor antice si medievale, drumul vinului dobrogean, precum si triunghiul manastirilor, ce ofera o experienta inedita oricarui turist care viziteaza judetul Tulcea.

Activitatile AMDTDD s-au concentrat atat pe mentinerea Deltei Dunarii in preferintele turistilor romani si straini, cat si pe identificarea, definirea si remedierea aspectelor care inca pot impiedica dezvoltarea durabila a turismului deltaic.

Citeste si:
Spitalul Județean de Urgență Tulcea va fi renovat și extins
Spitalul Județean de Urgență...
Citeste si:
Primele semne de sarcina
Primele semne de sarcina

Cateva dintre problemele la care lucreaza AMDTDD si partenerii sai sunt: lipsa unor standarde clare de cazare si alimentatie, lipsa predictibilitatii, numarul redus al ghizilor de turism autorizati, cazarea si transportul la negru, neachitarea taxei de acces in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii.

In paralel cu strategia de dezvoltare a turismului deltaic, AMDTDD a continuat si in prima parte a anului 2019 actiunile de promovare, prezentand destinatia turistica Delta Dunarii si judetul Tulcea la Targul de Turism al Romaniei, la Targul de Turism ITB Berlin si la Fishing & Hunting Expo 2019, urmand ca in a doua parte a anului sa fie prezenta la Targurile de turism de la Londra si Barcelona.

Sursa foto: Asociatia Turism Delta Dunarii

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri