Orasele europene domina clasamentul celor mai vizitate capitale din lume, ocupand primele 7 pozitii in ierarhia atragerii turistilor. Cea mai cautata capitala este Londra, urmata de Paris si Amsterdam.

Momondo.ro a studiat cautarile de hoteluri din 143 de orase-capitala din intreaga lume pentru a afla care sunt locatiile care atrag cei mai multi turisti si unde ar trebui sa se astepte la cele mai mari si cele mai mici preturi pentru cazare. Trasatura specifica a oraselor care primesc multi vizitatori este posibilitatea de a caza calatorii care vin de pe alte meleaguri. Numarul hotelurilor este important, dar rata de ocupare este indicatorul cel mai potrivit pentru a masura interesul turistilor de pretutindeni pentru o anumita locatie.

Cea mai cautata capitala este Londra, urmata de Paris si Amsterdam. Intre capitalele tarilor europene, Bucuresti ocupa locul 28, fiind intrecut de Belfast (Irlanda de Nord), Cardiff (Tara Galilor) si Riga (Letonia).

La nivel mondial, capitala tarii noastre se afla pe locul 61, depasind Tbilisi, capitala Georgiei, dar atragand mai putini turisti decat Beirut (locul 60) sau Jakarta (locul 59).

Primele 10 pozitii din clasamentul tarilor atractive de pe mapamond: Londra (182 de euro/noapte), Paris (166 de euro/noapte), Amsterdam
(189 de euro/noapte), Roma (104 euro/noapte), Berlin (112 de euro/noapte), Madrid (116 euro/noapte), Praga (112 euro/noapte), Tokyo
(143 de euro/noapte), Copenhaga (194 de euro/noapte), Bangkok (94 de euro/noapte).

Capitalele cu cele mai mici preturi pentru cazare

Turistii sunt atrasi si de preturile reduse care pot spori valoarea bugetului lor. Printre cele 5 orase cu media preturilor hotelurilor cea mai mica sunt si capitale vizitate de turisti romani din ce in ce mai mult in ultimii ani: Vientiane (Laos) si Phnom Penh (Cambodgia). Dintre cele europene, cele mai accesibile din punctul de vedere al costurilor cazarii sunt Ankara (51 de euro/noapte), Kiev (58 de euro/noapte) si Chisinau (64 de euro/noapte).

Pretul mediu al unei nopti de cazare in Bucuresti in 2019 este de 84 de euro, astfel tara noastra se claseaza pe locul 30 al celor mai ieftine capitale din lume, fiind putin mai accesibila decat Buenos Aires (85 de euro/noapte) dar mai scumpa decat Minsk (80 de euro/noapte) sau Moscova (77.5 de euro/noapte).

Cele mai scumpe orase analizate sunt Monaco (415 de euro/noapte), Nassau - Bahamas (337 de euro/noapte) si Victoria - Seychelles (279 de euro/noapte).

Sursa foto: momondo.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri