Jumatate dintre utilizatorii de Internet din Uniunea Europeana si-au rezervat online locurile de cazare sau calatoriile in 2017, pe ultimele locuri fiind bulgarii si romanii in cazul carora doar 17%, respectiv 18%, dintre utilizatorii de Internet si-au rezervat vacantele via Internet, potrivit Eurostat.

La polul opus, rezervarea online a vacantelor este cea mai frecventa in randul utilizatorilor de Internet din Luxemburg (73%), Finlanda (65%) si Germania (64%), scrie Agerpres.

Datele Eurostat mai arata ca rezervarea spatiilor de cazare sau a calatoriilor via Internet este mai frecventa in randul utilizatorilor cu varsta intre 25 si 34 de ani (55%) si mai putin raspandita in randul utilizatorilor de Internet cu varsta intre 16 si 24 de ani (41%) si a celor cu varsta intre 65 si 74 de ani (47%).

Situatia este similara in cazul Romaniei, rezervarea vacantelor cu ajutorul Internetului fiind mai frecventa in randul utilizatorilor cu varsta intre 25 si 34 de ani (24%) si mai putin raspandita in randul utilizatorilor de Internet cu varsta intre 16 si 24 de ani (14%) si a celor cu varsta intre 65 si 74 de ani (9%).

Citeste si:
Statistica sumbra: 80,1% din decesele din Romania puteau fi evitate
Statistica sumbra: 80,1% din...

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Romania are cele mai mici preturi din UE la bauturile alcoolice