Romania va dobandi caracterul de destinatie pentru 365 de zile daca in regiunile montane vor fi dezvoltate obiective pentru ca aceste zone sa fie atractive pentru turisti in orice zi a anului, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Bogdan Trif a inspectat, marti, stadiul lucrarilor pentru "Sania de vara" din orasul Borsec, judetul Harghita, proiect pentru care Ministerul Turismului a decontat prima transa de bani in valoare de 776.000 lei. De asemenea, oficialul a vizitat si santierul de lucrari de la centrul balneoclimateric din Borsec, proiect finantat tot prin Ministerul Turismului, scrie Agerpres.

"Am tinut neaparat sa vad progresul acestui proiect finantat de Ministerul Turismului si ma bucur ca autoritatile locale de aici au demarat lucrarile pentru sania de vara, mai ales ca Ministerul Turismului a platit deja contravaloarea primei transe. Asteptam cea de-a doua factura pentru echipamentele necesare construirii acestei instalatii. Asa cum am spus si cand am semnat contractul, este important ca in regiunile montane sa dezvoltam obiective pentru ca aceste zone sa fie atractive pentru turisti in orice zi a anului si astfel, Romania va dobandi caracterul de destinatie pentru 365 de zile", a transmis Bogdan Trif.

Acesta a reamintit ca in ultima perioada a semnat mai multe contracte de finantare pentru diferite proiecte din intreaga tara.

"Vorbim de o partie de schi la Borsa, modernizarea si extinderea Delfinariului din Constanta, dar si construirea unui port turistic la Dunare. Toate sunt proiecte extrem de importante pentru tara noastra si aceste investitii fac parte din obiectivele prioritare ale programului de guvernare. Insist sa trag un semnal de alarma pentru autoritatile locale care nu au depus pana acum documentatiile tehnico-economice la Ministerul Turismului pentru proiectele ce se regasesc in Masterplanul de investitii. Reamintesc ca am simplificat procedura de depunere a acestor dosare pentru ca autoritatilor locale sa le fie mult mai usor in demararea proiectelor de interes turistic", a afirmat ministrul Turismului.

In urma verificarilor, ministrul Turismului s-a declarat multumit de progresele realizate de autoritatile locale pentru construirea parcului de aventura.

Contractul de finantare pentru "Sania de vara" din orasul Borsec a fost semnat in urma cu trei luni, iar investitia se ridica la peste 5 milioane de lei, suma pentru care Ministerul Turismului contribuie cu 90% din investitia de baza.

Sursa foto: Facebook / Ministerul Turismului

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri