Numarul turistilor care se opresc in pensiunile din Parcul National Muntii Macinului a crescut anul acesta cu 25% fata de anul trecut, sustin unii proprietari de pensiuni care explica situatia prin promovarea de care s-au bucurat in ultima perioada.

"Numarul turistilor in crestere anticipat de noi inca de la inceputul anului s-a adeverit. Cred ca am avut o crestere a turismului cu 25%. Este firesc, pentru ca Parcul National Muntii Macinului si Asociatia de Management a Destinatiei Turistice au avut o campanie buna anul acesta si ne-au promovat si pe noi, cei de la poalele Muntilor Macinului", a declarat, pentru Agerpres, proprietarul unei pensiuni din Luncavita, Marian Ilie.

Alte explicatii pentru cresterea numarului turistilor au la baza voucherele de vacanta, cresterea numarului locurilor de cazare pe fondul accesarii finantarilor europene pentru infiintarea unor pensiuni si numarul mare al evenimentelor organizate de autoritati, in perioada actiunilor publice toate pensiunile din zona fiind ocupate, potrivit sursei.

"Noi ne ocupam de agroturism, iar situl arheologic Cetatuia are o parte rustica, in sensul ca nu e nimic amenajat. Turistii urca pe niste trepte sapate in pamant pentru a gasi un platou unde arheologii Institutului de Cercetari Eco-Muzeale Tulcea au conservat vestigiile descoperite in urma cu 7.000 de ani si poti vedea cum arata o casa daramata sau obiectele dintr-o gospodarie de atunci", a mai spus Marian Ilie.

Cu peste 3.450 de specii de flora si fauna, dar si cu suprafete importante de vegetatie stepica, Parcul National Muntii Macinului, declarat Rezervatie a Biosferei in anul 1998, este singura zona din Uniunea Europeana unde ecosistemele specifice stepei se intalnesc alaturi de paduri submediteraneene si balcanice, potrivit Administratiei Parcului.

Citeste si:
Proiect de 3 mil. euro pentru dezvoltarea Parcului National Muntii...
Proiect de 3 mil. euro pentru...

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Subventii europene de pana la 5.000 de euro pentru tulceni