Doar 2,7% dintre turistii straini care au ajuns in Romania in luna iulie au ales sa vina in statiunile de pe litoral, informeaza Institutul National de Statistica intr-un raport publicat la sfarsitul lunii august, arata Info Sud-Est.

Un procent covarsitor dintre acestia, de 72%, a vizitat Bucurestiul sau alte resedinte de judet in afara de Tulcea.

Zona Deltei Dunarii, inclusiv orasul Tulcea, au fost vizitate de un numar si mai mic de turisti, de 1,1%. Toate aceste cifre arata o scadere a numarului de straini care au vizitat litoralul, Delta, Constanta si Tulcea, fata de luna iulie a anului 2018.

Cu toate acestea, conform informatiilor publicate de-a lungul timpului de INS, Delta Dunarii si Tulcea au inregistrat o crestere spectaculoasa a numarului de turisti straini, in ultimul an.

Apoi, in luna iulie 2019, totalul turistilor, romani si straini, inregistrati in unitatile de cazare din intreaga tara a fost de 1,65 milioane, iar innoptarile au fost de 4,4 milioane. Acest lucru inseamna ca turistii nu au petrecut, in medie, mai mult de 2,6 nopti in statiunile si orasele romanesti.

Conform informatiilor publicate de INS, turistii straini au stat, in medie, doar 2 zile in statiunile si orasele din Romania.

Totusi, in luna iulie 2019, comparativ cu luna corespunzatoare din anul precedent, atat sosirile cat si innoptarile in structurile de primire turistica cu funcţiuni de cazare au crescut cu 3,6%, respectiv 3,5%.

Citeste articolul integral pe Info Sud-Est.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri