Romanii care si-au pastrat economiile pentru a le folosi mai eficient in vacante de toamna sunt rasplatiti pe deplin de companiile aeriene sau lanturile hoteliere, intrucat scaderile de preturi pot duce si la injumatatirea tarifelor din lunile aglomerate.

Echipa momondo.ro a analizat preturile vacantelor de toamna pentru cei care nu au consumat toate zilele din concediul pentru 2019. Numita si „vara indiana” sau „sezonul de catifea”, perioada care tocmai a inceput vine cu reduceri de preturi considerabile pentru biletele de avion sau rezervari hoteliere.

Cea mai mare diferenta de pret pentru zborurile cu plecare din Romania se regaseste in rutele catre Marea Britanie: pretul mediu al zborurilor catre Regatul Unit in lunile de toamna este mai mic cu 47% fata de pretul mediu pentru lunile iunie-august. O scadere importanta se remarca si in zborurile catre Franta, preturile medii devenind cu 43% mai mici decat cele din timpul verii.

Alte tari vizitate intens de romani, catre care preturile medii ale zborurilor sunt reduse in lunile de toamna sunt Italia (31%), Spania (29%), sau Grecia (23%).

In ceea ce priveste cazarea, proprietarii unitatilor au pregatit tarife atragatoare, dar nu toate sunt mai mici decat in sezonul estival. De aceasta data Grecia conduce topul reducerilor dintre tarile deja mentionate, oferind cazari cu 34% mai ieftine in lunile de toamna. In vestul continentului, camerele de hotel din Spania si Italia au preturi medii cu 22% mai mici, respectiv 20%, iar cele din Franta ofera cele mai mici reduceri din top, de 4%.

Exemple concrete: un zbor Timisoara - Milano in mijlocul lunii octombrie poate fi achizitionat cu 17 euro, iar un zbor dus-intors din Cluj catre New York la finalul aceleiasi luni costa 419 euro.

Din Bucuresti se poate zbura catre Roma in mijlocul lunii noiembrie cu doar 24 de euro/pers (dus-intors), iar catre Amman la finalul lunii cu 46 de euro/pers (dus-intors).

Romanii care isi planifica vacantele din timp obisnuiesc sa beneficieze de preturi mai mici, iar daca perioada de zbor este dupa sezonul estival, calatoriile devin mai mult decat convenabile.

Roma este orasul cu cele mai multe cautari de zboruri pentru lunile septembrie-noiembrie, urmat de Barcelona, Paris, Phuket si Londra. Pe langa comunitatile mari de romani existente in orasele europene, multi calatori ajung aici pentru a explora locatiile bucurandu-se de temperaturi placute pentru promenada si de diminuarea aglomeratiei din timpul verii.

Sursa foto: momondo.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri