Compania aeriana britanica British Airways ar putea sa se confrunte saptamana viitoare cu o greva a pilotilor, situatie care ar putea duce la paralizarea activitatii operatorului, transmite AFP.

Dupa refuzul echipei manageriale de a relua negocierile cu sindicatul Balpa, pilotii de la British Airways au anuntat ca au de gand sa declanseze o greva de 48 de ore in zilele de luni si marti, actiune care va paraliza zborurile companiei. Potrivit Balpa, va fi pentru prima data cand pilotii companiei aeriene intra in greva, scrie Agerpres.

Greva urmeaza sa angreneze 90% dintre pilotii companiei

In consecinta, British Airways, care apartine grupului aerian IAG, ar putea sa se confrunte cu cea mai mare greva din istoria sa, o actiune care va angrena peste 90% dintre cei 4.300 de piloti ai sai. Potrivit presei locale, 1.600 de zboruri British Airways risca sa fie anulate saptamana viitoare, ceea ce ar putea bloca la sol pana la 290.000 de pasageri care urmau sa zboare cu aeronavele companiei.

Joi seara, British Airways a respins o oferta de ultim moment venita de la sindicatul Balpa, care s-a oferit sa renunte la greva daca managementul companiei revine la masa negocierilor.

"Ramanem deschisi la discutiile constructive cu Balpa pentru a duce la capat negocierile cu privire la salarii, dar nu credem ca sindicatul da dovada de buna credinta atunci cand, in ultimul moment, vine cu o propunere care ne-ar costa 50 de milioane de lire sterline in plus", a precizat echipa manageriala de la British Airways.

In replica, secretarul general de la Balpa, Brian Strutton, a apreciat ca "British Airways a ales in mod intentionat ca grevele sa aiba loc". De asemenea, Brian Strutton a contestat cifrele avansate de conducerea companiei cu privire la costurile ofertei sindicatului, adaugand ca nu inseamna decat un plus de cinci milioane de lire sterline peste ceea ce ofera BA in cursul negocierilor.

"O zi de greva costa compania 40 de milioane de lire sterline si cu toate acestea ei par multumiti sa cheltuie acesti bani pentru a acoperi greva in loc sa ii plateasca pilotilor lor", a mai spus Strutton.

British Airways nu este singura companie aeriana care se confrunta cu o greva din partea pilotilor. O parte din pilotii din Marea Britanie ai companiei low-cost Ryanair au anuntat si ei ca vor continua grevele in luna septembrie, chiar daca pana acum perturbarile aduse traficului au fost limitate.

In Franta, compania Air France a cunoscut in 2018 mai multe luni de conflict cu pilotii sai pe tema salariilor, conflict marcat de mai multe zile de greva, inainte ca un acord sa fie convenit in luna octombrie a anului trecut.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri