25 Septembrie 2019

Romanii pierd anual zeci de mii de euro anulandu-si biletele de avion



Romanii pierd anual zeci de mii de euro anulandu-si biletele de avion pe care nu le pot onora astfel ca Vola.ro si-a propus sa vina in ajutorul lor si sa transforme biletele de avion in produse ce pot fi returnate, ca orice produs cumparat online.

Sute de romani care sunt nevoiti sa isi anuleze calatoriile in afara tarii (din diferite motive) pierd 100% din pretul biletului de avion. Numarul de bilete de avion anulate de turistii romani in 2019 a crescut cu 10% fata de 2018.

Vola.ro lanseaza o asigurare de calatorie prin care turistii isi pot recupera contravaloarea biletului de avion in proportie de 90%, in cazul in care nu mai pot calatori din motive neacoperite de asigurarile standard.

Vola Rambursabil acopera orice situatie, de la problemele medicale minore ale celui care calatoreste sau ale copiilor in grija, la evenimente neprevazute la locul de munca, probleme personale si multe altele.

Costul asigurarii care transforma biletul intr-unul rambursabil este de 10% din valoarea biletului de avion.

Zborurile sunt anulate in medie cu o saptamana – 10 zile inainte de calatorie, iar clientii pierd 100% din pretul biletului. Exceptie fac situatiile in care clasa tarifara a biletului permite reprogramarea datei de calatorie contra unei taxe si in anumite conditii. Pentru reprogramare, in functie de compania aeriana si biletul avut, turistii platesc in jur de 20 de euro pentru zborurile domestice, 70 de euro pentru zborurile europene si 150 de euro pentru zborurile intercontinentale. La aceste taxe se adauga si diferenta pana la pretul noului bilet, fapt ce poate dubla sau chiar tripla pretul platit initial si de multe ori anularea intregii calatorii.

In 2015, Vola.ro a primit o investitie de 5 milioane de euro din partea 3TS Capital Partners, acelasi fond care a mai investit in Romania in Elefant.ro, InternetCorp, Zoot si Vector Watch. In 2018, Vola.ro a avut o cifra de afaceri de aproximativ 9.2 milioane euro in crestere cu 33% fata de 2017.



Citeste si