Operatorul britanic de turism Hays Travel va cumpara toate oficiile turistice din Marea Britanie ale touroperatorului Thomas Cook, tranzactia urmand sa duca la potentiala salvare a 2.500 de locuri de munca, a anuntat Serviciul britanic de insolventa.

Grupul Thomas Cook, cea mai veche firma de turism din lume, avea 22.000 de angajati la nivel mondial, dintre care 9.000 numai in Marea Britanie, care insa, si-au pierdut locul de munca. Oficiile turistice detinute de Thomas Cook erau puncte de atractie in centrele oraselor din Marea Britanie, scrie Agerpres.

Hays Travel va achizitiona toate cele 555 de oficii turistice si va cauta sa angajeze fostii angajati de la operatiunile de retail ale Thomas Cook, a precizat Serviciul britanic de insolventa.

Hays Travel este o firma privata, detinuta si condusa in comun de directorii John Hays si Irene Hays. Firma are o vechime de 40 de ani si are sediul in Sunderland, nord-estul Angliei. Anul trecut compania a raportat vanzari de peste un miliard de lire sterline (1,22 miliarde de dolari).

Thomas Cook realiza o cifra de afaceri de aproximativ 10 miliarde de lire sterline (11,32 miliarde euro) pe an. De mai multi ani, insa, compania era afectata de o concurenta acerba intre tour operatori si un mediu economic incert in Marea Britanie, in contextul Brexitului si al deprecierii lirei. Grupul Thomas Cook are datorii de 1,7 miliarde de lire sterline si o finantare suplimentara de 200 milioane lire sterline era decisiva pentru supravietuirea unei companii cu 19 milioane de clienti pe an in 16 tari.

Citeste si:
Faliment Thomas Cook: pierderi uriase pe piata de turism mondiala
Faliment Thomas Cook:...

Citeste si: 2.000 de romani au fost afectati de falimentul Thomas Cook

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Retailerul german Karstadt preia 106 oficii de turism Thomas Cook