Turistii romani aloca intre 100 si 200 de lei pentru o noapte de cazare petrecuta in tara

Mai mult de jumatate dintre romani (54,6%) aloca intre 100 si 200 de lei pentru o noapte de cazare, iar aproape un sfert (24,5%) au folosit voucherele de vacanta cand au facut rezervarea la unitatea de cazare, arata rezultatele unui studiu de piata, realizat de catre reprezentantii unei platforme de rezervari hoteliere online.

In acest an, 41,8% dintre turistii romani au ales sa mearga la munte, 33,9% au preferat litoralul, 10,9% au optat pentru zonele rurale (Maramures, Transilvania, Bucovina), iar 4,5% dintre turisti s-au indreptat spre Delta Dunarii, scrie Agerpres. In acelasi timp, 44,8% din totalul celor intervievati au spus ca prefera o vacanta de o saptamana, 42% aleg escapadele de weekend si doar 13,2% dintre ei opteaza sa colinde tara mai mult de o saptamana.

Intrebati care este bugetul alocat pentru o noapte de cazare, 54,6% dintre respondentii chestionarului HotelGuru.ro au indicat o suma intre 100 si 200 de lei pe noapte/persoana, 30,6% intre 200 si 300 de lei/noapte, iar 15,4% peste 300 de lei/noapte.

Totodata, 24,5% dintre romani au apelat, in 2019, la voucherele de vacanta atunci cand au facut rezervarea la unitatea de cazare. In ceea ce priveste tipul unitatii de cazare, majoritatea romanilor (42,6%) se indreapta spre pensiuni, 37,2% aleg confortul unui hotel, 12,2% dintre turisti inchiriaza un apartament sau o casa de vacanta, in timp ce restul aleg variante care sa-i aduca mai aproape de natura: cort, cabana, camping sau rulota.

La capitolul gradului de confort al unitatilor de cazare, 92,1% dintre respondenti s-au declarat multumiti. Pe primul loc in criteriile de alegere a unitatii de cazare se afla spatiul extins in camera (30,4%), pozitionarea cat mai centrala (22,1%), piscina sau spa (18%), un restaurant bun (14,3%), un loc de joaca pentru copii (6,6%).

Citeste si:
6 din 10 români nu se tem să călătorească în vremea pandemiei
6 din 10 români nu se tem să...
Citeste si:
Cele mai bune surse alimentare de vitamina C
Cele mai bune surse...

Studiul citat scoate la iveala si faptul ca 35,5% dintre romani nu sunt multumiti de curatenia din unitatile de cazare. De asemenea, 21,6% dintre turisti se plang de lipsa de amabilitate a personalului, inexistenta serviciilor de masa afecteaza 18,6% din totalul persoanelor chestionate, in timp ce 11,5% sunt deranjati de amplasarea unitatii de cazare.

Nu in cele din urma, 88,3% dintre respondenti au spus ca vor continua sa mai plece in vacanta prin Romania, deoarece le place sa-si descopere tara, iar 12,5% vor pleca din nou in concediu in tara pentru ca nu-si permit sa viziteze alte tari.

HotelGuru.ro este o platforma de rezervari online care are listate 1.700 de unitati de cazare romanesti din totalul celor peste 51.000 de unitati de cazare din intreaga Europa, afisate pe site. Portalul este parte a grupului Szallas.hu din Ungaria, ce a generat rezervari de peste 25 de milioane de euro, anul trecut, in Europa Centrala si de Est.

Citeste si:
Românii preferă voucherele: Trei nopți de vacanță în România la...
Românii preferă voucherele:...
Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri