Daca nu ti-ai facut inca niciun plan de vacanta pentru anul urmator, trebuie sa stii ca o serie de destinatii s-ar putea sa iti faca cu ochiul. Iata cateva locuri pe care nu trebuie sa le ratezi, potrivit recomandarilor Lonely Planet.

1.Bhutan

Aceasta insula mica din paradisul Himalayan functioneaza dupa o politica de turism sub deviza “valoare ridicata, impact scazut”, care obliga turistii sa plateasca o taxa zilnica destul de mare, doar pentru a pune piciorul pe dealurile sale incarcate cu paduri de pini si manastiri.

Insa turistii au sansa de a se plimba trasee montane, in compania celor care cred in Buddhism.

Bhutanul sta bine si la capitolul sustenabilitate, fiind singurul stat din lume care este negativ din punct de vedere al emisiilor de carbon. Micul stat are ca tinta sa devina prima natiune complet organica pana in 2020. Iar toate acestea inseamna ca va fi o destinatie si ma frumoasa, care nici nu va deveni foarte populara printre turisti, din cauza taxei zilnice.

2. Anglia

Candva prima linie de aparare a tarii impotriva invadatorilor, coasta englezeasca este in prezent un loc linistit, in care localnicii si vizitatorii se pot bucura de activitati linistite.

Sa faci o plimbare cu debarcaderul, degustand sortimente de peste cu cartofi prajti, exporand viata marina sau sa gasesti fosile in stancile antice, sa construiesti castele de nisip si sa urmaresti delfinii pe plajele pitoresti sunt doar cateva dintre activitatile oferite de litoralul englezesc.

In 2020, odata cu facilitarea accesului, intreaga coasta a tarii va putea fi vizitata.

3. Macedonia

Acordul semnat in 2018 a pus capat unor decenii de dezbateri politice Grecia invecinata, iar aceasta mica natiune din inima Balcanilor este mai deschisa turistilor.

Macedonia este cunoscuta in randul turistilor datorita gastronomiei de aici, traditiei antice si datorita naturii. Iubitorii de calatorii vor avea noi motive de a vizita Macedonia in 2020, cand se vor adauga noi rute cu avionul catre Lacul Ohrid, protejat de UNESCO, dar si datorita traseului feroviar de aproape 500 de kilometri de-a lungul regiunii muntoase.

4. Aruba

In sudul Arubei, centrul cultural San Nicolas, cunoscut precum Sunrise City, se bucura de o renastere colorata si creativa. Aici, artisti internationali si locali impodobesc zidurile strazilor si ofera experiente inedite, specifice carnavalurilor.

Importante de precizat sunt si eforturile ambitioase ale tarii, in ceea ce priveste sustenabilitatea. Aruba pune la dispozitie insula pentru testarea solutiilor de enerfie regenerabila si vrea sa interzica toate materialele plastice de unica folosinta si a protectiei solare care afecteaza recifele pana in 2020.

Aruba, cu o serie de noi spatii de cazare, ofera o experienta autentica si isi asteapta turistii pe plajele sale cu palmieri.

5. eSwatini (Swaziland)

Fosta Swaziland, denumita de curand Regatul eSwatini este un loc placut, incarcat de cultura si de posibilitati de aventura. Aceasta tara este una dintre cele mai subestimate si mai putin vizitate din Africa de Sud.

Un aeroport international nou, precum si o infrastructura rutiera imbunatatita, alaturi de zonele protejate si de capitala, sunt elementele care pot duce la cresterea numarului de vizitatori in anii urmatori.

Foto interior articol: Pixabay

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri