Excursiile in locuri bantuite, cazarile in zone salbatice si deconectarea de la telefon si internet sunt numai cateva dintre trendurile care caracterizeaza turismul anului viitor, conform msn.com.


Excursiile in “locuri intunecate”

Turistii cauta din ce in ce mai mult destinatii pline de istorie, in care au avut loc tragedii, arata un sondaj realizat de kiwi.com, trend care se va extinde in 2020. Numarul calatoriilor la Cernobal, de exemplu, a crescut cu 429% in ultimii 10 ani. Interesul acordat catacombelor Parisului sau Romei este tot mai mare, la fel si cel acordat orasului Savannah din Georgia, faimos pentru povestile cu fantome.

Calatoriile responsabile fata de mediul inconjurator

Zborurile cu avionul sunt vinovate de aproape 3% din totalul emisiilor globale de carbon si se preconizeaza ca aceasta cifra va creste. In acest context, multe persoane se intreaba cum ar putea calatori eco-friendly pentru a reduce emisiile de carbon. Daca pentru excursiile pe distante scurte se poate apela cu incredere la mersul pe jos, bicicleta sau scuter, pentru cele in afara granitelor o alternativa ar fi trenurile, in special cele de mare viteza. Emisiile de carbon sunt de aproximativ trei ori mai mici daca se prefera trenul în defavoarea automobilului si de patru ori mai mici decat in cazul unui zbor cu avionul. De exemplu, cu Interrail One Country Pass, un adult poate calatori in anumite tari din Europa la preturi cuprinse intre 78 si 374 euro, in functie de numarul de zile dintr-o luna.

Turism de lux spre aurora boreala

Pachetele de calatorie spre Laponia sunt tot mai cerute de turisti si se pare ca trendul este in crestere pentru anul viitor. Sa te cazezi intr-un iglu sau intr-o casa cu pereti de sticla nu e cel mai ieftin (doua nopti costa aproximativ 1000 de euro), dar sa vezi aurora boreala deasupra capului e, cu siguranta, de neuitat.

Cazarile in mijlocul naturii

Tot mai multi turisti care ajung in destinatii situate la malul oceanului sau in munti aleg sa se cazeze nu in hotelurile de lux din centrul oraselor, ci in rulote dotate cu toate cele necesare. Astfel, experienta de calatorie este una mai aproape de natura si, pentru nostalgici, reinvie spiritul adolescentin din fiecare. De asemenea, un alt trend este legat de inchirierea personala a rulotelor pe o perioada de cateva saptamani (costurile de inchiriere se pot ridica pana la 150 de euro pe zi), pentru deplasarea mai usoara de la o destinatie la alta, avand, practic, cazarea inclusa.

Citeste si:
Japonia a testat un tren de mare viteza care ajunge la 360 de km/h
Japonia a testat un tren de...

O vacanta fara internet

68% dintre femeile care apartin generatiei mileniale vor ca in 2020 sa mearga intr-o vacanta in care sa nu utilizeze deloc telefonul si internetul, arata un sondaj realizat de booking.com. Un deziderat care poate parea dificil de atins, avand in vedere ca vietile multora dintre noi sunt legate cu totul de aceste tehnologii, pe care le utilizam zilnic in viata profesionala si personala.

Sursa foto: pixabay.com


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cale ferata de mare viteza intre Debretin, Oradea, Arad si Timisoara