Atunci cand vine vorba despre programarea concediilor, exista cazuri in care trebuie sa profiti de o oferta pe loc, dar si situatii in care poti astepta, in speranta ca vei obtine un pret mai bun.

Indiferent ca esti in cautare de un concediu all-inclusive, unul ieftin, de un loc exotic sau de o destinatie in care poti sa petreci timpul cu familia, exista pe piata o abundenta de oferte, motiv pentru care, cateodata, ti se pare foarte dificil sa faci cea mai buna alegere.

Vacantele lungi

Au fost recent Black Friday, precum si un targ de turism in Capitala, dar asta nu inseamna ca s-au terminat ofertele. Exista multi operatori de turism care in aceasta perioada au oferte pentru perioada martie - iunie a anului viitor, in strainatate, indiferent ca este vorba despre destinatii exotice de vacanta, unele clasice sau altele populare. Motivul este acela ca mare parte din costurile unei vacante consta in taxele de transport aerian, iar, in prezent, multe companii de profil au reduceri consistente pentru a atrage turistii in aceste luni.

Este foarte important sa compari ofertele mai multor companii si cel mai probabil vei gasi unele chiar si pentru Pasti, desi nu extrem de ieftine.

Daca planuiesti sa iti faci o vacanta mai lunga in vara anului viitor, este mai bine sa mai astepti putin si sa verifici ofertele companiilor aeriene. Trebuie sa tii seama si de faptul ca pentru destinatii precum SUA si Canada nu prea apar oferte reduse.

Concedii last-minute

Putin soare ar putea fi remediul perfect dupa excesele din perioada Craciunului si a Revelionului. Sau poate iti doresti sa faci schi ori alte sporturi de iarna intr-un decor de vis.

Pana in perioada Pastelui din anul urmator este posibil sa gasesti numeroase oferte last-minute, insa trebuie sa fii pregatit tot timpul si sa verifici online cele mai bune oferte incepand de acum.

Pentru destinatii mainstream, precum Canare, Marea Rosie si insulele Caraibe, exista in ofertele marilor operatori turistici pachete cu reduceri de pana la 60%.

In cazul ofertelor last-minute, trebuie sa fii o persoana organizata, respectiv sa iti faci o asigurare de calatorie, sa iti pui deoparte o rezerva de bani pentru vacanta, eventual o suma pentru inchirierea unei masini, inainte de a naviga pe internet in cautarea celor mai bune preturi.

Vacanta cu familia la plaja

Concediile cu familia sunt oarecum dictate de vacantele scolare. Daca ai copii care merg la scoala sau daca lucrezi in domeniul educatiei, atunci alegerile in ceea ce priveste concediul sunt limitate. Deci este esential sa gasesti momentul potrivit pentru a rezerva un concediu pentru Pasti, vara ori vacante intertrimestriale.

Regulile sunt simple, respectiv sa faci rezervare inainte de finalul lunii februarie, pentru a avea sansa de a te bucura de vacanta fara sa faci foarte multe compromisuri. Deja stii ca perioadele in care sunt vacante scolare sunt mai scumpe, asa ca ai putea sa alegi din ceea ce ramane pentru ofertele last-minute.

In plus, vei gasi preturi speciale pentru hoteluri dedicate familiilor, discounturi la rezervari online si cu cereri de avans minim. Unii operatori mari ofera chiar si pachete turistice pentru intreaga familie pentru o gama variata de destinatii exotice.

Pentru vacantele de vara, merita sa verifici ofertele agentiilor online, unele avand obiceiul de a folosi transport aerian low cost pentru destinatii pentru plaja. In acest caz, ar trebui sa faci rezervari la inceputul anului, pentru ca ulterior preturile vor creste.

Vacante flexibile

Este vorba de cei care pot merge oricand si oriunde in vacanta. In acest caz, este suficient sa verifici ofertele agentiilor turistice, atat online, cat si la sediile fizice, si sa iti planifici o vacanta cat mai curand posibil. Compara preturile, ofertele si fa rezervarea cat mai repede.

Chiar daca preturile vor scadea la un moment dat, ai deja vacanta asigurata, la un pret pe care la momentul respectiv ai fost dispus sa il platesti, ai un concediu pe care abia astepti sa il traiesti. In general, oferte foarte bune sunt in perioadele mai – iunie si septembrie – octombrie, cu cele mai mari reduceri in Grecia si pe coastele Spaniei.

Un lucru util pe care il mai poti face este sa te inscrii pentru a primi prin e-mail alerte si oferte de la companiile aeriene si agentiile de turism.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri