Cel mai scump bilet de avion platit de un roman care se intoarce acasa de Craciun anul acesta a costat 2.138 euro, potrivit datelor agentiei de turism Vola.ro. De unde vin cei mai multi romani care lucreaza in strainatate si cat au platit pe biletele de avion?

Principalele aeroporturi de imbarcare pentru romanii care vin acasa de Craciun raman orasele europene in care traiesc comunitati importante de romani - Londra, Bruxelles, Dublin, Madrid, Roma, Paris si Milano -, iar pretul mediu platit de acestia pe un bilet de avion in perioada sarbatorilor de iarna este de 151 euro.

Avionul, preferat altor mijloace de transport

Conform datelor Vola.ro, pe cele mai populare rute europene, zborurile cu plecare in decembrie 2019 vor inregistra pana la finalul anului cresteri de pana la 30% fata de anul anterior. De asemenea, numarul romanilor care studiaza si lucreaza in orasele europene si prefera sa calatoreasca spre casa cu avionul in perioada sarbatorilor creste de la an la an.

Spre exemplu, in decembrie 2018 s-au inregistrat cu pana la 48% mai multe rezervari fata de luna decembrie 2017. Cresteri substantiale s-au inregistrat si la zborurile intercontinentale si Vola.ro estimeaza cu pana la 25-30% mai multe rezervari cu plecare in luna decembrie, 2019 fata de luna decembrie, 2018.

Romanii au dat pe bilete intre 29 si 2138 euro

Cel mai ieftin bilet de avion spre Romania cumparat pentru o calatorie in perioada Craciunului a costat 29 euro si a inclus un bilet dus-intors pe ruta Roma - Bucuresti. Cel mai scump astfel de bilet a costat 2.138 euro si a inclus un bilet dus-intors New York - Bucuresti, cu sosire in ajunul Craciunului si plecare pe 4 ianuarie.

Cea mai scurta sedere aferenta unui bilet de avion este de doar o zi si cea mai lunga este de 45 de zile. Cea mai lunga calatorie spre casa rezervata pe Vola.ro are ca punct de imbarcare Manila, Filipine, iar pasagerul va calatori peste 25 de ore (inclusiv perioada de escala) pentru a ajunge acasa.

Sursa foto: shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri