Conducerea Aeroportului International "Avram Iancu" Cluj a semnat contracte de finantare din fonduri nerambursabile prin programul POIM pentru doua proiecte majore de dezvoltare, in valoare totala de 44 de milioane de lei.

"Este o reusita extraordinara a aeroportului. Aeroportul a incheiat si semnat contracte de finantare, doua contracte, de aproape 10 milioane de euro, deosebit de importante pentru dezvoltarea aeroportului. Este vorba de calea de rulare, unde este eligibil aproape 50%, si echipamente de securitate, unde 98% sunt cheltuieli eligibile', a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, directorul general al unitatii, David Ciceo, potrivit Agerpres.

El a precizat ca cele doua proiecte au fost semnate vineri.

"Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, si directorul general al Aeroportului International 'Avram Iancu' Cluj, David Ciceo au semnat vineri, 20 decembrie, la Bucuresti, contractele de finantare pentru cele 2 proiecte de dezvoltare. Valoarea totala a investitiei 'Calea de rulare paralela cu pista' este de 63.303.561 lei (fara TVA), din care valoarea de aproximativ 28 milioane lei va fi suportata din fonduri nerambursabile. Pentru proiectul 'Echipamente de detectie explozibil standard 3 de tip CTX', valoarea totala a investitiei este de 19.574.940 de lei (fara TVA), din care aproximativ 16 milioane lei va fi acoperita din fonduri nerambursabile. Valoarea totala a fondurilor nerambursabile aprobate pentru cele doua proiecte este de aproximativ 44 milioane de lei", se arata intr-o informare a aeroportului clujean.

Citeste si:
Aeroportul International Cluj-Napoca, listare la bursa?
Aeroportul International...
Sursa foto: ELEPHOTOS / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Aeroportul Cluj va avea in 7-8 ani curse aeriene spre New York
Setari Cookie-uri