Luna ianuarie ramane cea mai buna luna din an pentru a cumpara bilete de avion, este concluzia unei analize anuale realizata de platforma de rezervari bilete de avion Vola.ro.

Daca in restul anului romanii urmaresc perioadele de promotii pentru a beneficia de discounturi la pretul biletelor de avion, luna Ianuarie ramane perioada cea mai potrivita pentru a gasi cele mai mici preturi la bilete de avion pentru destinatiile dorite. Diferenta fata de restul anului este de pana la 60%.

„Luna Ianuarie este considerata deja un Black Friday pentru calatorii, iar romanii s-au obisnuit sa isi pastreze un buget dedicat calatoriilor pentru a profita de preturile bune din Ieftinuarie” a declarat Claudia Tocila, Marketing Manager Vola.ro

Care sunt cele mai ieftine destinatii rezervate in luna ianuarie

Destinatiile europene operate de companii aeriene low cost beneficiaza de preturile cele mai avantajoase in luna ianuarie si incep de la 20 euro/persoana pentru un bilet de avion dus-intors. La categoria cele mai ieftine bilete de avion se mentin Londra, Roma si Bruxelles.

Citeste si:
TOP oferte de vacanta in strainatate in luna ianuarie
Vacantele exotice, in topul...

Sunt urmate de Venetia de la 30 euro/persoana. Pretul biletelor de avion pentru Madrid, Dublin si Barcelona este incepand de la 45 euro, iar pentru Copenhaga si Lisabona depaseste 80 euro.

Pentru romanii care isi doresc sa calatoreasca la Londra in acest an, preturile sunt cu pana la 57% in medie pentru rezervarile in luna ianuarie spre deosebire de rezervarile facute in luna Iunie, de exemplu. Pentru cei care sunt nehotarati si asteapta pana in luna Februarie sa isi rezerve biletul de avion, pretul mediu creste cu aproximativ 20% pentru fiecare destinatie.

Din afara Europei, calatorii pot rezerva, spre exemplu, bilete de avion la Dubai cu pana la 40% mai ieftin decat in restul anului, dar si Bangkok cu peste 30% mai ieftin decat in restul anului.

Peste 40.000 de bilete de avion vandute in luna ianuarie, 2019

Citeste si:
Top 5 orase europene preferate de romani vara asta
Vara, sezonul calatoriilor in...

In anul 2018 peste 30.000 de bilete de avion au fost cumparate in luna Ianuarie, iar in 2019 s-a depasit pragul de 40.000 de bilete. Vola.ro a inregistrat in 2018 o cifra de afaceri de aproximativ 9.2 milioane de euro in crestere cu 33% fata de 2017.

Sursa foto: Ekaterina Pokrovsky / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Ce destinatii au preferat romanii pentru inceputul de an
Setari Cookie-uri