Cum afecteaza Brexitul calatoriile in Marea Britanie

Pentru urmatoarele 11 luni, Marea Britanie va continua sa urmeze reglementarile UE, asadar nu se va produce nicio schimbare privind modalitatea de a calatori spre si dinspre aceasta tara în perioada mentionata.

“Deocamdata nu este niciun motiv de ingrijorare privind documentele de calatorie, nu trebuie schimbate de pe zi pe alta din cauza Brexitului, ci doar daca ele au expirat. Pana la 31 decembrie 2020, orice cetatean roman poate calatori spre si dinspre Regatul Unit ca si pana acum, doar cu cartea de identitate”, a declarat Carmen Pavel, presedintele J’Info Tours.

Pregatiri pentru calatoriile in Marea Britanie dupa 1 ianuarie 2021

Pasagerul trebuie sa verifice data de expirare a pasaportului, acesta trebuie reinnoit inainte de inceputul anului 2021.

Daca pana in prezent calatoria se realiza doar cu cartea de identitate in Marea Britanie este bine ca, in noiembrie sau inceputul lui decembrie 2020, pasagerii sa isi faca pasaport. De asemenea, este necesara informarea Directiei Generale de Pasapoarte in legatura cu actele necesare pentru eliberarea acestuia.

Agentiile de turism vor detine informatiile despre asigurarile de calatorie valabile in Regatul Unit, incepand cu 2021.

Citeste si:
MAE/ Atenţionare de călătorie: Slovenia - căderi masive de zăpadă...
MAE/ Atenţionare de...

“Nici daca vom calatori in Marea Britanie dupa 31 decembrie 2020, nu trebuie sa ne ingrijoram cu privire la conditii. Va fi o perioada de tranzitie si vom afla pe parcursul acestui an ce schimbari vor fi in privinta vizelor, pasapoartelor, zborurilor, asigurarilor medicale in functie de ce se negociaza intre Regat si Uniunea Europeana”, a mai spus presedintele J’Info Tours, Carmen Pavel.

J'Info Tours a fost creata in 1990 de Carmen si Aurel Pavel, agentia dezvoltandu-se ca un adevarat deschizator de drumuri, atat in turismului de outgoing si incoming, cat mai ales in cel de corporate.La finalul lui 2019, J’Info Tours devine partener al companiei Reed & Mackay, care ofera solutii de turism de business.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri