CORONAVIRUS| Cum îți poți recupera o parte din bani dacă anulezi călătoria către Italia

”Nu există în prezent nicio interdicție de călătorie implementată în aviație în Italia, deci nu oferim compensații pentru pasageri, dacă doresc să își anuleze zborurile”, au declarat oficialii Wizz Air, pentru Wall-Street.ro.

Totuși, pasagerii își pot recupera taxele de aeroport, dacă anunță compania aeriană că nu mai vor să călătorească. Acestea pot fi restituite în funcție de condițiile biletului de avion, au declarat, pentru Wall-Street, reprezentanții Vola.ro.

Sunt însă și companii care au decis să returneze integral sumele pentru destinațiile intercontinentale. În acest sens, un exemplu este Qatar-ul, care anulează zborurile către China, Coreea de Sud și Iran, dând înapoi banii turiștilor.

Oficialii Wizz Air menționează că monitorizează îndeaproape evoluția evenimentelor legate de coronavirus și au luat măsuri de precauție proactive, în conformitate cu recomandările OMS. Membrii echipajului sunt informați cu privire la situație și au fost instruiți despre cum să identifice simptomele coronavirusului.

Aceștia beneficiază de procese adecvate de curățare a aeronavelor în caz de suspiciune cu privire la orice afecțiune contagioasă la bord. În plus, echipele de întreținere Wizz Air și personalul de la sol au ghiduri și proceduri în vigoare, așa cum sunt furnizate de producătorul de aeronave și de autoritățile de sănătate pentru gestionarea eventualelor cazuri. Nu a existat nicio perturbare a zborurilor Wizz Air, însă, dacă se vor estima întreruperi, pasagerii afectați vor fi anunțați direct.

Citeste si:
CE aprobă compensarea pierderilor suferite de către TAROM din cauza...
Comisia Europeană aprobă...

În cursul zilei de luni au sosit 5 aeronave Ryanair din Roma (două curse), Bergamo, Pisa, Milano; 6 aeronave Wizz Air din Treviso, Bergamo (două curse), Roma, Bologna, Bari; o aeronavă Tarom din Roma, două aeronave Blue Air din Milano, Roma și o aeronavă Alitalia din Roma.

Pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București s-a creat începând de duminică un culoar special pentru cei care sosesc din Italia.

Wall-Street.ro recomandă și: Unele agenții vor returna banii turiștilor care își anulează vacanțele în Italia.

Citeste si:
Lufthansa ar putea vinde zboruri de 9 euro doar pentru a-și păstra...
Lufthansa ar putea vinde...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri