Compania aeriană Flybe urmează să intre în faliment în câteva ore, iar 2.000 de oameni vor rămâne fără locuri de muncă, după ce încercările de găsire a unui sprijin financiar au eșuat.

Transportatorul, care a evitat prăbușirea în ultimul moment în ianuarie, a declarat că impactul epidemiei de coronavirus asupra cererii de călătorii a fost parțial de vină, potrivit Digi24.

De asemenea, site-ul companiei a încetat să funcționeze şi afişează mesajul „Acest link nu mai este activ”.

În plus, pasagerii care s-au îmbarcat miercuri seară la Glasgow, cu destinația Birmingham, au trebuit să debarce, după ce zborul a fost anulat, din cauza unei „probleme cu combustibilul”. Cei care aveau programate zboruri pentru joi așteaptă confirmarea zborurilor.

Transportatorul a început să aibă probleme anul trecut și a fost cumpărat de un consorțiu care include Virgin Atlantic. În ianuarie, noii proprietari au declarat că vor da 30 de milioane de lire sterline pentru a menține compania pe linia de plutire, dar au făcut apel la guvern pentru sprijin suplimentar. Reprezentanții companiei sunt de părere că impactul coronavirusului asupra transporturilor şi turismului a „înrăutățit situația”.

Deși compania aeriană este mică în comparație cu British Airways, Ryanair sau EasyJet, pierderea operatorului ar fi dezastruoasă pentru regiunile britanice, spune John Strickland, expert în transporturi aeriene.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri