2 Aprilie 2020

COVID-19 | Două aeronave Tarom vor transporta echipamente medicale din China



Două avioane Tarom vor fi folosite în perioada următoare pentru transportul echipamentelor medicale din China spre România.

Este vorba despre două Boeinguri 737-800, care au fost adaptate pentru acest tip de zbor cargo, potrivit Ziare.com. Conform boardingpass.ro, scaunele au fost scoase din fuselaj pentru a face loc paleților cu echipamente ce urmează să fie preluate din China.

Primul aparat, înmatriculat YR-BGJ, a decolat de pe Aeroportul Otopeni, din București, joi dimineață și a ajuns după cinci ore în Kazahstan, la Almaty, acolo unde efectuează o escală tehnică.

Destinația zborului este orașul Shenzhen, de unde vor fi preluate câteva tone de echipamente. Zborul retur va avea loc mâine, cu aceeași escală tehnică în Almaty, Boeingul urmând a ajunge înapoi la București vineri, după ora 19:00.

Un al doilea aparat, înmatriculat YR-BGK, va efectua și el o cursă identică.

Momentan, nu se știe dacă acestea vor fi singurele zboruri cargo operate de Tarom în această perioadă sau dacă vor fi mai multe.

România a apelat inclusiv la o aeronava NATO din cadrul Strategic Airlift Capability pentru a aduce în țară echipamente medicale din China.



Citeste si