COVID-19 | Pensiunile din Bucovina caută modalități de subzistență pentru a depăși criza din turism

Paștele era una dintre cele mai profitabile perioade din an pentru cei care au afaceri în turism. Pentru că aveau foarte multe cereri, pensiunile din Bucovina, Sibiu și Maramureș creșteau prețurile de cazare. Anul acesta, turiștii vor lipsi, iar patronii caută soluții ca să treacă peste criză.

Într-o pensiune agroturistică, de dimineața până seara, Doina Balasz pregătește cozonaci și pască. Folosește rețeta tradițională din Maramureș, pe care a învățat-o de la mama ei. Și-a schimbat meseria, după ce în ultimii 20 de ani a administrat pensiunea rămasă acum fără clienți, scrie Digi24.

"Pentru Paști am luat exact atâta cât pot eu să iau. Fiind o pensiune agroturistică sunt organizată pe stilul de demult, deci nu am spații de depozitare. Totul se întâmplă și se face proaspăt", a declarat Doina Balasz.

Pentru a-și găsi cumpărători, femeia s-a înscris într-un grup al micilor producători locali, format pe o rețea de socializare.

"Producătorul își postează produsele pe care poate să le ofere, oamenii își fac comenzile pe mesaje sau telefonic, iar livrările se fac la domiciliu de către producător", a adăugat Adriana Curmei, fondatoarea grupului de producători locali.

Citeste si:
În ciuda pandemiei, românii preferă călătoriile ieftine și abia...
În ciuda pandemiei, românii...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Vânzările de pască și cozonacii nu acoperă pierderile înregistrate de pensiune după anularea rezervărilor pentru Paște.

"Legat de turism..., ce să zic? Noi sperăm că la un moment dat o să-și dea drumul, o să se repornească lucrurile. Nu o să fie din prima cum a fost odată, dar poate că nici nu trebuie să ne dorim asta. Cu siguranță o fost și o lecție de viață", a încheiat Doina Balasz.

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri