Accor, unul dintre liderii globali în domeniul ospitalității augmentate, și Bureau Veritas, unul dintre liderii mondiali în servicii de testare, inspecție și certificare, și-au unit forțele pentru a dezvolta o etichetă concepută să certifice că au fost atinse standardele de siguranță și protocoalele de igienă adecvate pentru a permite afacerilor să se redeschidă.

"Primirea, ocrotirea și îngrijirea altora reprezintă însuși ADN-ul Accor și sunt în centrul a ceea ce facem. Astăzi, mai mult decât oricând, angajații, clienții și partenerii noștri trebuie să fie încrezători în abilitatea noastră de a le oferi cea mai bună primire posibilă. Ca lider european în materie de ospitalitate, este datoria noastră să anticipăm nevoile și să răspundem cerințelor de sănătate și securitate, respectând cele mai înalte standarde. Ne bucurăm să fim pionieri în acest demers, alături de Bureau Veritas și să îl extindem către toate părțile interesate”, a declarat Franck GERVAIS, CEO Accor Europe.

„De aproape 200 de ani, misiunea Bureau Veritas a fost de a forma o lume de încredere. Astăzi, cu această etichetă, avem capacitatea de a răspunde noilor așteptări ale societății noastre în ceea ce privește sănătatea și siguranța. Această etichetă va contribui la redeschiderea cu încredere a industriei ospitalității și a restaurantelor. Suntem mândri să lucrăm cu Accor, la început în Franța și, ulterior, în toate țările europene. Întreaga industrie va beneficia de această abordare, deoarece fiecare companie ar putea solicita să fie certificată de Bureau Veritas”, a adăugat Jacques POMMERAUD, CEO Bureau Veritas Africa și Franța.

Retail jobs

Eticheta va acoperi atât cazarea, cât și cateringul și va stabili standardele sanitare aplicabile tuturor hotelurilor Grupului, precum și ale altor lanțuri și hoteluri independente. Proiectul a fost realizat în parteneriat cu medici și epidemiologi și a fost dezvoltat în colaborare cu proprietarii și asociațiile comerciale Accor, precum UMIH, GNC și GNI.

Proiectul va fi prezentat în zilele ce urmează în cadrul Alliance France Tourisme, precum și către ministerele relevante (ministerele franceze ale turismului, sănătății și muncii), astfel încât aceștia să se implice activ - și să valideze - standardele recomandate. Propuneri concrete pentru ușurarea măsurilor de blocare vor fi transmise, în Franța și, ulterior, în Europa, diferitelor guverne, ministere și comisii relevante.

Concret, rezultatul acestui efort va fi un ghid operațional pus la dispoziția tuturor părților interesate din industria ospitalității, care să le permită să aplice cu rigurozitate recomandările autorităților (OMS, Ministerul Sănătății etc.), atât în spațiile de servicii pentru oaspeți, cât și în zona de birouri și de catering. Înainte de a-și rezerva următorul sejur, clienții europeni vor putea verifica pe un site web dedicat al Bureau Veritas, dacă un anumit hotel sau restaurant a fost certificat sau nu de către Bureau Veritas.

Accor este unul dintre grupurile lider la nivel global în domeniul ospitalității augmentate, care oferă experiențe în peste 5.000 de hoteluri și reședințe din peste 110 destinații. Grupul a acumulat expertiza in ospitalitate de mai bine de 50 de ani, rezultând într-un portofoliu de 39 de mărci hoteliere.

Bureau Veritas este unul dintre liderii mondiali în servicii de testare, inspecție și certificare. Fondat în 1828, Grupul are peste 78.000 de angajați aflați în peste 1.500 de birouri și laboratoare de pe glob.

Citeste si:
Primul proiect de birouri din România ce primește certificarea...
Timpuri Noi Square devine...

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri F