Sute de turiști sunt încă blocați pe Insulele Maldive, a declarat Ali Waheed, ministrul Turismului din paradisul tropical, după mai bine de o lună de la apariția primelor cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, potrivit CNN.

Aproximativ 500 de turiști au rămas pe insule, 100 dintre ei fiind blocați în aeroport. Guvernul încearcă să îi ajute financiar pe cei care nu mai au bani pentru cazare. „Îi tratăm la fel ca pe localnici. Datorită turiștilor, această țară a ajuns atât de populară”, a declarat ministrul Waheed, scrie Digi24.

Primele două cazuri de coronavirus din Maldive au fost confirmate pe 8 martie, iar ministrul Sănătății a anunțat instalarea stării de urgență, începând de pe 12 martie. În total, până în prezent, au fost raportate 468 de cazuri de infectare cu noul virus, dintre care 17 s-au vindecat, iar o persoană a decedat.

Țara insulară din Oceanul Indian este cunoscută pentru stațiunile de lux, însă, în urma pandemiei, industria turistică a fost puternic afectată deoarece statul și-a închis granițele și a anulat zborurile internaționale.

Citeste si:
Cum încearcă Cipru să atragă cât mai mulți turiști în perioada...
Cum încearcă Cipru să atragă...
Sursa foto: shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Citește și
Coronavirus | Deschiderea școlilor în Coreea duce la apariția unor noi focare
Setari Cookie-uri