Măsurile de siguranță bine puse la punct (igienă impecabilă, condiții de distanțare) și accesul la natură sunt prioritățile românilor în alegerea unei destinații de vacanță post-pandemie în România, conform unui studiu despre preferințele de vacanță, realizat de ISense Solutions pentru Green Village 4* Resort din Delta Dunării, în intervalul 15-20 mai. Aproximativ 8 din 10 dintre repondenți au declarat că aceste criterii sunt mai importante decât prețurile mici (4 din 10), decât prezența unor facilități de sport, distracție, pentru copii sau a unor experiențe culinare speciale.

Vacanță la mare

Un număr de 2 din 3 repondenți își doresc o vacanță la mare. Anul acesta însă, majoritatea ar prefera mai degrabă o plajă mai sălbatică și mai puțin populată (8 din 10 repondenți) decât una cu amenajări (21%), și o cazare mai izolată (55%) decât un hotel în stațiune.

Vacanță în izolare

Circa 20% dintre repondenți au spus că izolarea e, de asemenea, un criteriu important de selecție a destinației de vacanță anul acesta.

Repondenții au facut și un top al celor mai izolate și protejate zone turistice din România: Delta Dunării este pe primul loc, cu 62% dintre răspunsuri, urmată îndeaproape de satele săsești (60%) și Cazanele Dunării (43%). Un număr de 8 din 10 repondenți au spus că ar lua în calcul o vacanță în Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării, acesta fiind un loc cu adevărat izolat.

Credem că anul acesta, Delta Dunării va fi destinația ideală pentru turiștii care își doresc o vacanță pe litoral sau o evadare în natură. Delta Dunării este o zonă cu natură sălbatică și miraculoasă, dar și cu ieșire la Marea Neagră, prin cea mai lungă fâșie de plajă din România.

Sunt în continuare mulți români care nu fost niciodată în Deltă, dar care iau acum în calcul această opțiune de vacanță, pentru că este un loc izolat și exotic în același timp, dar mai accesibil decât vacanțele peste hotare și fără riscuri de călătorie.

Noi ne-am pregătit cu toate măsurile de siguranță recomandate de autorități, avem deja rezervări pentru perioada verii și persoane nerăbdătoare, care ne scriu pe toate canalele posibile în așteptarea vacanței.

Dragoș Anastasiu

Resortul de patru stele Green Village, din Sfântu Gheorghe, jud. Tulcea, și-a redeschis porțile din 15 mai și este gata să primească turiștii dornici de activități în Delta Dunării, în condiții de maximă siguranță. Cu o suprafață de 30.000 mp, Green Village este dispus într-un sistem pavilionar, care asigură distanțarea socială.

Accesul în camere se efectuează din exterior, iar turiștii evită astfel trecerea prin holuri comune.

Procedurile de igienă si dezinfecție sunt aplicate cu rigurozitate în interiorul complexului, iar personalul de serviciu este încontinuu instruit în acest sens. La toate intrările publice au fost instalate dozatoare cu soluții dezinfectante, iar curățenia în spațiile publice se realizează cu o frecvență mult mai mare, cu ajutorul produselor dezinfectante profesionale.

Alte măsuri de siguranță se referă la procedura de check-in în resort, acum în regim express, cu contact cât mai redus cu personalul resort-ului și check-out pe bază de programare. Servirea meselor și a băuturilor se realizează direct în cameră, pe terasele proprii sau în balcoanele camerelor.

Amplasat în localitatea Sfântu Gheorghe din Delta Dunării, Green Village 4* Resort oferă servicii în spaţii de cazare, săli de conferință, agrement, cinema, loc de joacă pentru copii, centru SPA, spălătorie – călcătorie proprie, braserie, restaurant cu bar și terasă în aer liber cu vedere la Dunăre.

Green Village 4* Resort se împarte în 3 zone de cazare și servicii – Zona Egreta, zona Stârcul Alb și zona Lebăda și Pelicanul.

Resort-ul cuprinde 89 de camere confortabile, dintre care 58 de camere duble, 30 de apartamente cu living, spațiu sanitar la parter și un dormitor la etaj precum și o vilă cu living și spațiu sanitar la parter cu două dormitoare la etaj, fiecare cu baie proprie.

Studiu omnibus a fost realizat online de ISense Solutions, pe un eșantion de 504 persoane, urban reprezentantiv în funcție de sex, vârsta și regiune. Datele au fost culese în luna mai 2020.

Sursa foto: greenvillage.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri