Românii care merg în vacanță în Grecia, la întoarcere, 14 zile stau în izolare

Românii care pleacă în vacanță în Grecia sau în Bulgaria trebuie să stea în izolare 14 zile, la revenirea în țară. Măsura ar putea fi ridicată de la 15 iunie, anunță ministrul Economiei, Virgil Popescu.

„Românii pot merge în Grecia și Bulgaria, doar că la întoarcere regula spune că trebuie să intre într-o izolare de 14 zile. Eu cred că până în 15 iunie, când se deschide sezonul estival din Grecia și Bulgaria, lucrurile astea se vor reglementa și anumite țări pot fi exceptate de la acest lucru pe bază de acorduri bilaterale. (...) Grecia a anunțat data de 15 iunie, nici Bulgaria nu a deschis încă de la 1 iunie”, a declarat Virgil Popescu, la B1TV, preluat de Digi 24.

Ministrul speră că românii vor alege turismul intern pentru că „se consideră în siguranță în România”.

Citiți și Grecia redeschide liniile de feribot către insule, dar și restaurantele, cafenelele și barurile

„E dreptul turiștilor să meargă în vacanță unde își doresc, eu ca ministru al Turismului îmi doresc cât mai mulți turiști români și străini în România. Și cred că mai mulți români o să prefere turismul intern. Se consideră mai în siguranță în România”, a spus Popescu.

Citeste si:
Alertă de incendiu într-o aeronavă Ryanair
Alertă de incendiu într-o...

Vezi și: Top 5 cele mai sigure plaje în vreme de pandemie

Mai mult de 100 de hoteluri din stațiunile de la Marea Neagră, reprezentând un sfert din capacitatea de cazare a litoralului, s-au deschis sau urmează să se deschidă și așteaptă turiștii începând cu 1 iunie, când se vor deschide și terasele. În prima săptămână din iunie sunt așteptați pe litoralul românesc în jur de 10.000 de turiști români.

Citiți și Cel mai mare operator de turism din lume reia zborurile din iunie

Premierul Bulgariei a anunțat că, de la 1 iunie, va fi ridicată carantina pentru cetățenii care vin din Grecia și Serbia, în urma unui acord cu statele respective. Și România a fost invitată să se alăture, dar autoritățile de la București nu au făcut încă niciun angajament.

Citeste si:
Cozi de kilometri la Kulata-Promachonas, frontiera dintre Bulgaria...
Cozi de kilometri s-au format...

Bulgaria, Grecia și Serbia ar urma să creeze o bulă turistică și să renunțe la carantina de 14 zile pentru cetățenii celor 3 țări.

Conform Institutului Național de Sănătate Publică, toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internaţională trebuie să stea în izolare la domiciliu pentru 14 zile.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Citește și
Aglomerație pe Aeroportul Henri Coandă din cauza controalelor anti-Covid
Setari Cookie-uri