După jumătate de an de la lansare, rezultatele platformei de booking Travlocals sunt încurajatoare pentru un start-up din domeniul turismului, industrie grav afectată de pandemie. În cele șase luni de activitate, platforma Travlocals a reunit circa 100 de parteneriate: peste 70 de spații de cazare, din toate colțurile țării, de la cabane și case tradiționale, la căsuțe în copac și glampinguri şi peste 20 de experienţe turistice.

Turismul rural, autentic, este șansa relansării noastre, ca țară. Vestea bună e că schimbările încep deja să apară şi interesul pentru România este în continuă creştere. Deşi suntem abia în primele zile ale lunii iunie, 10% dintre unitățile de cazare sunt fully booked pentru perioada iunie - august și alte aproximativ 15% au toate weekendurile rezervate în perioada verii.

Sunt cifre care nu pot decât să ne bucure şi să ne confirme că facem un lucru bun, atât prin intermediul Travlocals, cât și prin cel al blogului Wildventure - satelitul platformei, cu peste 3 ani vechime și care a depăşit recent un milion de vizite.

Radu Fusea, fondatorul Travlocals

Din cele 6 luni de activitate ale platformei, aproape jumătate s-au desfășurat sub auspiciile pandemiei. Cu toate acestea, platforma Travlocals și-a continuat creșterea. Astfel, dacă la începutul anului site-ul reunea puţin peste 30 de cazări, în momentul de față a ajuns la 72 de spații de cazare listate pe platformă, încă 10 pe lista de așteptare și 23 de experiențe autentice - de la tururi cu bicicleta în Roşia Montană, până la observarea bizonilor sau a urşilor, rafting, brunchuri la conac sau cursuri de olărit.

Retail jobs

Mai mult decât atât, peste 700 de persoane și-au creat cont pe platformă și au făcut peste 800 de rezervări și solicitări de rezervări, dintre care 268 doar în luna mai.

Travlocals a reușit să găsească și să selecteze cu atenție niște colțișoare de rai destinate turismului rural și ne bucurăm că suntem și noi parte din acest proiect. În ultimele șase luni, de când am început parteneriatul, numărul de rezervări ni s-a dublat și am beneficiat de o campanie de promovare foarte profi. Însă, cel mai important aspect este că acum reușim să ajungem la un public de calitate și pe aceeași lungime de undă cu noi, adică persoane care iubesc natura și liniștea.

Ivo și Liliana, proprietarii Casei Maria

Tot în luna mai a fost făcută și o rezervare record, pentru 9 săptămâni. Este vorba despre un cuplu tânăr, cu un copil mic, care a ales să se izoleze într-un sat liniștit, la poalele munților Cozia. De altfel, cabanele moderne sunt și cele mai căutate cazări pe platformă, alături de căsuțele în copac si glampingurile.

Citeste si:
Românii vor putea cumpăra produse locale de la târgul online...
Românii vor putea cumpăra...

Lansată în decembrie 2019, Travlocals.com este o platformă de booking ce reunește cazări și experiențe locale și rurale din România. Case tradiționale şi restaurate, conace vechi, cabane, căsuțe în copac, glampinguri și nu numai - toate se regăsesc pe site-ul Travlocals.com. Rezervările realizate prin intermediul platformei sunt necomisionate, realizându-se direct între client și gazdă și oferind astfel garanţia celui mai bun preţ.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri