17 Iunie 2020

Din 19 iunie se deschide singurul lac helioterm din Europa. Beneficiile unei băi în Lacul Ursu din Sovata



Pe 19 iunie, vara începe în forță la Sovata, odată cu deschiderea Lacului Ursu. Totodată, se deschid și hotelurile Ensana din România după perioada de suspendare cauzată de pandemia de COVID-19 și se dă liber la îmbăiere în Marea Moartă a României.

Apa are o temperatură perfectă: 27 ˚ C la suprafață și 37,5˚C la o adâncime de 1,5 metri.

Lacul Ursu este cel mai mare lac sărat helioterm de pe continent. El și-a primit numele datorită formei sale de piele întinsă de urs, iar apa este o adevarată sursă de sănătate. Fenomenul de heliotermie a apărut grație scurgerii continue în lac a unui pârâu și a precipitațiilor, care au format peste apa sărată un strat protector de apă dulce, creând efect de seră, și astfel, asigurând încălzirea straturilor de apă sărată din adâncime. Efectele terapeutice ale apei și namolului din lac sunt binecunoscute, acestea fiind esența tratamentelor în cazul unor afecțiuni reumatismale, dermatologice, ginecologice sau în cazul îmbolnăvirilor căilor respiratorii.

Prețul biletelor de intare la ștrandul Lacul Ursu, administrat de către hotelurile Ensana din Sovata, rămâne neschimbat: 30 lei pentru adulți și de 25 lei pentru copii si pensionari. Clienții pot achiziționa bilete cu intrări multiple, valabile pentru mai multe zile.

Între orele 13 și 15, lacul este pus la ”odihnit”, cu scopul de a îi permite apei dulci să își formeze stratul protector peste apa sărată și, astfel să o încălzească din nou. În acest răstimp, vizitatorii pot rămâne în incinta ștrandului, dar intarea în apă nu este permisă. În funcție de condițiile meteorologice, Lacul Ursu îsi așteaptă vizitatorii până la mijlocul lunii septembrie.



Citeste si