Royal Falcon One, super-iahtul proiectat de Porsche, a fost lansat de curând pe piață. Designul său extravagant îi oferă un aspect ieșit din tipare, de "navă spațială pe apă".

"Catamaranul" de 135 de metri a fost realizat de firma Royal Falcon Fleet, din Singapore, în colaborare cu Studio F.A. Porsche - o filială a producătorului de mașini sportive, scrie mansionglobal.com.

Superiahtul Royal Falcon One se remarcă și printr-un un design de catamaran. Două punți paralele susțin iahtul de lux și îl ridică deasupra apei odată ce viteza începe să crească.

CEO-ul Royal Falcon Fleet, M A Zaman, spune că forma neortodoxă este menită să diferențieze iahtul de semenii săi.

„În St. Tropez sau Fort Lauderdale, vedeți 30 sau 40 de mega-iahturi care arată aproape la fel,” a spus Zaman.

Designul de catamaran oferă apartamentelor și dormitorului o poziție mai luxoasă, deasupra punții principale, față de cele amplasate deseori jos în cazul iahturilor obișnuite.

Royal Falcon găzduiește trei cabine de oaspeți pe puntea principală, în timp ce dormitorul principal este pe puntea superioară, oferind panorame foarte frumoase asupra apei. Cele două punți laterale sunt folosite pe post de cabine pentru echipajul navei de 10 persoane.

În interior, Studio F.A. Porsche a preferat ușile glisante automate și o paletă de culori de alb, gri și negru. Proiectanții au folosit linii netede și margini organice curbate, recunoscute în automobilele binecunoscute ale Porsche.

Construit în Suedia, Royal Falcon One dispune și de jacuzzi, un salon principal, o punte de observare panoramică, precum și o punte privată în aer liber.

Iahtul de lux are o viteză de croazieră de aproximativ 15 noduri și o viteză maximă de 35 de noduri.

Sursa foto: Camper & Nicholsons

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri