Atenționare de călătorie în Grecia. Risc de creştere a timpului de aşteptare la vamă

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenționare de călătorie pentru Grecia, unde există riscul prelungirii timpilor de așteptare la frontiera cu Bulgaria, întrucât reintroducerea de către autoritățile elene a măsurii scanării documentelor de călătorie creste considerabil timpul alocat controlului.

Potrivit MAE, cetățenii romani care intenționează să călătorească în Republica Elena sunt atenționați asupra riscului de creștere a timpilor de așteptare la trecerea frontierei cu Bulgaria (Kulata-Promachonas, Nymfea - Makaza, Svilengrad - Ormenio).

Singura cale de acces rutier pentru cetățenii străini (Germania, Polonia, Croația, Șerbia, Bulgaria și Romania) către destinațiile turistice din R. Elena o reprezintă tranzitul prin R. Bulgaria, iar reintroducerea de către autoritățile elene de frontiera a măsurii scanării documentelor de călătorie creste considerabil timpul alocat controlului acestora.

MAE reamintește că cetățenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena (+302106774035) și Consulatului General al României de la Salonic (+302310340088), apelurile fiind redirectionate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Romani din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenta.

De asemenea, cetățenii romani care se confrunta cu o situație dificila, speciala, cu un caracter de urgenta, au la dispoziție și telefoanele de urgenta ale misiunii diplomatice a României în Republica Elena ( +306978996222) și Consulatului General al României de la Salonic (+306946049076).

Citeste si:
Românii preferă avionul: 34% creștere la achiziționare biletelor...
Românii preferă avionul...

Sursa foto: Unsplash

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Citește și
Covid-19 | Muzică ambientală la terasele din Vama Veche
Setari Cookie-uri