Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenționare de călătorie pentru Grecia, unde există riscul prelungirii timpilor de așteptare la frontiera cu Bulgaria, întrucât reintroducerea de către autoritățile elene a măsurii scanării documentelor de călătorie creste considerabil timpul alocat controlului.

Potrivit MAE, cetățenii romani care intenționează să călătorească în Republica Elena sunt atenționați asupra riscului de creștere a timpilor de așteptare la trecerea frontierei cu Bulgaria (Kulata-Promachonas, Nymfea - Makaza, Svilengrad - Ormenio).

Singura cale de acces rutier pentru cetățenii străini (Germania, Polonia, Croația, Șerbia, Bulgaria și Romania) către destinațiile turistice din R. Elena o reprezintă tranzitul prin R. Bulgaria, iar reintroducerea de către autoritățile elene de frontiera a măsurii scanării documentelor de călătorie creste considerabil timpul alocat controlului acestora.

MAE reamintește că cetățenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena (+302106774035) și Consulatului General al României de la Salonic (+302310340088), apelurile fiind redirectionate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Romani din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenta.

De asemenea, cetățenii romani care se confrunta cu o situație dificila, speciala, cu un caracter de urgenta, au la dispoziție și telefoanele de urgenta ale misiunii diplomatice a României în Republica Elena ( +306978996222) și Consulatului General al României de la Salonic (+306946049076).

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri