Primii turişti străini de după izbucnirea pandemiei de coronavirus au ajuns vineri în Bulgaria cu un avion charter din Olanda, potrivit DPA, preluat de Agerpres.

Ministrul Turismului, Nikolina Angelkova, i-a întâmpinat cu trandafiri şi un program folcloric pe cei aproape 190 de turişti din Olanda şi Belgia pe aeroportul staţiunii Burgas.

Economia Bulgariei este puternic dependentă de turism, sector care contribuie cu 12% la Produsul Intern Brut.

Nikolina Angelkova speră la un sezon turistic estival de succes în acest an, în ciuda crizei coronavirusului, dar a recunoscut că va fi dificil.

Ministrul a subliniat că noul coronavirus s-a răspândit doar într-o mică măsură pe litoralul sudic de la Marea Neagră, acolo unde este localizată şi Burgas.

Zboruri charter din Olanda ar urma să fie programate de patru ori pe săptămână.

Multe dintre marile hoteluri din staţiunile de pe litoralul bulgăresc nu ştiu încă dacă şi când vor deschide din nou, deoarece multe zboruri charter au fost anulate, în jur de 150 numai pentru iulie.

Nu este clar deocamdată cum va funcţiona sezonul estival pentru turiştii de pe pieţe mari precum Germania, Marea Britanie şi Rusia.

Bulgaria, ţară cu o populaţie de aproape 7 milioane de locuitori, a fost afectată de coronavirus într-o măsură relativ mică până acum, dar numărul cazurilor detectate a crescut rapid în ultimele două săptămâni, ajungând la 4.408 de la începutul epidemiei.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri