Coronavirus și răsplata. Țara care oferă bani pentru infectarea cu noul virus

Turismul își repornește treptat motoarele, iar Uzbekistan este una dintre destinațiile sigure pentru vacanța anului 2020. Țara are o populație de 33 milioane de locuitori, însă decesele provocate de noul virus sunt în număr de 20. Astfel, pentru a atrage cât mai mulți vizitatori, dar și pentru a demonstra că este un stat sigur, Uzbekistanul a anunțat că va oferi 3.000 de dolari persoanei care se va infecta cu noul virus în timpul vizitei în țară.

Cei 3.000 de dolari reprezintă costul estimativ îngrijirilor împotriva coronavirusului pe teritoriul Uzbekistanului.

Cum intri în posesia celor 3.000 de dolari

Pentru a certifica infectarea pe teritoriul statului, dar și a pentru a primi cei 3.000 de dolari, Uzbekistanul a impus câteva reguli, după cum urmează:

  • Vizita țării trebuie efectuată cu un ghid local.
  • Atât ghizii, cât și locațiile de cazare, dar și turiștii trebuie să primească un document de la guvern, care să ateste că respectă toate normele de igienă și de protecție socială.

Vezi și: Top cinci cele mai izolate INSULE din Europa

Până în prezent, Uzbekistanul este deschis pentru turiștii din state cu risc scăzut, precum China, Israel, Japonia sau Coreea de Sud. Călătorii din Marea Britanie sau Uniunea Europeană trebuie să respecte perioada de carantină pentru a putea vizita statul.

Citeste si:
Statele Unite cer Uzbekistan sa se alature impotriva Statul Islamic
Statele Unite cer Uzbekistan...

Toate aceste eforturi se derulează pentru a crește sectorul turistic. În plus, potrivit Organizației Mondiale a Turismului, în 2019, Uzbekistanul a fost numită a patra piață turistică cu cea mai rapidă creștere.

Uzbekistanul nu este singurul stat care a adoptat această măsură pentru a atrage turiști. Sicilia a anunțat că va achita jumătate din prețul zborului și o treime din costul cazării la hotel. De asemenea, Cancun a stabilit că va achita jumătate din plata cazării la hotel.

Cu toate acestea, există și state care au decis inversul situației prezentate mai sus. Cambodgia, spre exemplu, solicită potențialilor turiști să facă un cont, în care să depoziteze 3.000 de dolari, care să acopere cheltuielile de îngrijire, în cazul în care aceștia se infectează cu noul virus.

Citeste si:
Hotelierii români vor să își vaccineze angajații împotriva COVID
Hotelierii români vor să își...
Sursa foto: Shutterstock
Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri