Prima şcoală de ospitalitate din România care va organiza cursuri sub licenţa Ecole Hoteliere de Lausanne (EHL), numită Oradea Hospitality Management Academy, va demara, în toamnă, în cadrul unui parteneriat între Primăria Oradea şi grupul educaţional winsedswiss (WEG).

„Este o premieră pentru că e pentru prima dată că avem o licenţă a Universităţii hoteliere din Lausanne în România, şcoala numărul unu în domeniul ospitalităţii din lume. Este un proiect-pilot prin care nu am venit să facem profit, ci împreună cu partenerul meu de afaceri vrem să dăm ceva înapoi spre România. Am fost chemat aici de un primar cum puţini sunt în ţară, Ilie Bolojan, într-un oraş care mi se pare un mic miracol în România", a declarat, pentru Agerpres, directorul general WEG Elveţia, Ray F. Iunius.

Primăria Oradea pune la dispoziţie baza materială necesară funcţionării şcolii în spaţiul Colegiului Economic "Partenie Cosma", cursurile postliceale fiind organizate de unitatea de învăţământ, în timp ce curriculumul, instructorii, principiile pedagogice şi metodologia vor fi contribuţia winsedswiss education group.

Programul vocaţional EHL oferă 60 de locuri şi este structurat pe 18 luni de formare intensivă teoretică şi practică, pentru patru domenii profesionale: Culinar, Servicii, Recepţie şi Cazare, Administrare hotelieră, pe trei nivele/module: bază, mediu, avansat.

Cei dornici să obţină diploma profesională completă, cu vârsta de la 16 la 80 de ani, vor parcurge cele trei module independente, a câte şase luni fiecare, corespunzătoare stadiului de pregătire. Cei care au deja experienţă în industria ospitalităţii se vor putea înscrie direct la modulele de nivel mediu sau avansat, fără a îl parcurge pe cel pentru începători şi/sau mediu, prin echivalarea experienţei acumulate. Întreg conţinutul programelor este conceput în Elveţia de EHL şi livrat într-o manieră modernă, în pas cu tehnologia.

Condiții de înscriere

Programul se va desfăşura în limba engleză (o condiţie pentru înscriere), cu suport de curs şi în limba română. Cursanţii vor parcurge şi un curs intensiv de limba engleză, cu certificare British Council.

"Selecţia de bază va exista chiar dacă vor fi mai puţini decât locurile oferite. Vom selecta tinerii după motivare şi atitudine. Eu am creat un cuvânt hostitude, de la hospitality şi atitude, care nu e doar pentru industria Horeca.

Costurile cursurilor depind de program, fiind pentru an an şi jumătate de circa 6.000 de euro, cu 40% reducere datorită susţinerii Primăriei Oradea. Un certificat începe de la 1.400 de euro, dar se pot accesa module de şase luni, pentru începători, intermediari sau avansaţi. Ray Iunius a precizat că sunt în discuţii cu o bancă românească, pentru ca tinerii să-şi poată lua credit şi a-l rambursa în timp fără dobândă.

Absolvenţii vor primi diplome de calificare de nivel 4 şi 5 recunoscute de Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi pe plan internaţional, fiind "deschizătoare de uşi către oportunităţi fantastice de carieră oriunde în lume," potrivit lui Ray Iunius.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri