NEWS ALERT| Doi români au fost depistați pozitiv în Grecia

Doi turiști români au fost depistați pozitiv cu nou virus, în Grecia, în cursul zilei de astăzi.

Unul dintre turiști se află în izolare la unul dintre hotelurile desemnate de autoritățile elene, starea acestuia fiind stabilă, turistul aflându-se în Thassos. Cel de-al doilea turist, aflat în vacanță în Paralia Katerini, a primit mesajul de confirmare cu noul virus, în urma testării la intrarea în Grecia. Turistul a sunat la Consulatu General pentru a înștiința autoritățile de situația sa.

Grecia se află în stare de alertă, nivelul roșu, acesta fiind cel mai grav segment al stării de alertă. Îngrijorarea Greciei provine din creșterea numărului de cazuri noi, provenite din import, în condițiile în care se efectuează mii de teste.

Informare MAE

MAE anunță de asemenea că procedura aplicabilă turiștilor care merg în Grecia și care sunt testați pentru COVID-19 la intrarea pe teritoriul Republicii Elene a fost modificată. Astfel, după efectuarea testării, persoanele în cauză își vor continua călătoria către destinația finală în așteptarea rezultatului, care este comunicat în 24 de ore. Autoritățile elene recomandă ca, până la comunicarea rezultatului, persoanele testate să păstreze distanțarea socială, să respecte recomandările adoptate la nivel local și să își monitorizeze starea de sănătate pentru identificarea unor eventuale simptome specifice infecției cu COVID-19. Persoanele testate vor fi contactate doar în cazul unui rezultat pozitiv.

MAE mai arată că a discutat cu autoritățile de la Atena despre testarea turiștilor la punctul de frontieră și că testarea se face în continuare aleatoriu, nu pentru toți cei care trec frontiera, cum a scris presa elenă.

Citeste si:
Cele mai multe cazuri de COVID-19 la intrarea în Grecia sunt din...
Raport al autorităților...
Citeste si:
Cum sa scapi de durerea de stomac: 5 solutii rapide
Cum sa scapi de durerea de...

Cetățenii români aflați în Grecia pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena 00302106774035 și Consulatului General al României de la Salonic 00302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă 00306978996222 și al Consulatului General al României de la Salonic 00306946049076.

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri